13 жовтня 2023 09:42

Унаї МЕЛЬГОСА: "У нас були моменти, щоб забити Люксембургу, і їх було більше, ніж у попередній грі проти Північної Ірландії"

Молодіжна збірна України з футболу провела другий поєдинок у відборі на чемпіонат Європи-2025. Українці здолали команду Люксембургу з рахунком 3:0.


Гра проти Люксембургу - одна з двох жовтневих, запланованих для України у відборі на Євро-2025. Наступний поєдинок українці проведуть проти лідера групи Англії, яка у другому поєдинку розгромила Сербію з рахунком 9:1.


Після перемоги над Люксембургом головний тренер молодіжної збірної України Унаї Мельгоса дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому оцінив гру команди.


Мельгоса відзначив прогрес збірної України у порівнянні зі стартовою грою у відборі проти Північної Ірландії. У тому поєдинку українці перемогли з мінімальним рахунком 1:0, а Люксембургу забили на два м'ячі більше.


Про емоції від перемоги над Люксембургом.


"Спокійний. Я спокійний, бо ми виконали гарну роботу у ці дні. Не можна сказати, що гравці гарно не відпрацювали. Щасливий - це дуже гучне слово, але я спокійний.


Гадаю, здебільшого ми діяли досить спокійно. У нас були моменти, щоб забити, і їх було більше, ніж у попередній грі проти Північної Ірландії. Можливо, лише в останній третині поля ми не були успішними, але зрештою, продовжуючи робити одне й те ж, ми забили. Раді за Ігора [Краснопіра]".


Про травму Олега Очеретька у першому таймі.


"Так, коли трапляються такі [травми] голови, це завжди складно. Відчув після його падіння, що у нього запаморочення, поговорив з лікарем і арбітром. Так, трохи паморочиться у голові, але з ним все гаразд".


Про заміни у другому таймі.


"Провели заміни, бо потребували їх. Деякі гравці виконали неймовірну роботу у пресингу у першій половині зустрічі, і це те, про що ми думали. Не чекали, а намагалися йти вперед. А коли йдеш уперед, то є чимало простору, який потрібно перекрити. Вони [гравці] втомилися від цього, і ми не можемо усі 90 хвилин так грати. Потрібно це компенсувати, і тому намагалися ввести в гру нових, свіжих футболістів. Можливо, матч відновився у другому таймі трохи не так, як хотілося, і нам потрібно було взяти це під контроль. Але у момент, коли вони [Люксембург] почали діяти трохи краще, ми забили, і це для нас стало ковтком свіжого повітря".


Про гру Квасниці, В'юнника та Кучерявого.


"Так, вони сумлінно відпрацювали. Вони розуміють важливість простору позаду. Звісно, є й інші речі, які їм не дуже подобаються, особливо коли вони відчувають цей простір [позаду себе]. Але подекуди тобі треба більше контролювати гру, не перетворюючи її "від воріт до воріт". Це дуже складно для нас".


Що означає перемога над Люксембургом перед грою проти Англії.


"Перемога - це завжди добре. Не знаю, як це відобразиться на думках гравців. Іноді ти програєш і отримуєш додаткову мотивацію, а іноді перемагаєш і кажеш собі, добре, я найкращий. Нам потрібно з цим впоратися, як вигравати та програвати".


Про наступний матч проти Англії.


"Ніколи не кажу наперед. Зараз є те, що є. А тоді [проти Англії] нам потрібно буде показати свої найкращі якості. Спробуємо це зробити. Агресивна гра проти Люксембургу у другому таймі перед Англією? Перш за все, нам потрібно було перемогти у цьому матчі, а він не був "закритий". Ми "закрили" матч, забивши третій м'яч на останній хвилині. А щодо інтенсивності - прибули сюди з 24 гравцями. Можемо проводити ротацію, і всім футболістам потрібно показувати свої найкращі якості. Водночас, у нас три дні. Знаю, що це важко, що у нас довгі подорожі. Розуміємо цю ситуацію, бо не хочемо, щоб хтось травмувався. Але зараз, маючи у складі 20-річних футболістів, вони все ще молоді та свіжі. Тому вони мають показувати 100% до кінця всього матчу, будь-якого матчу".


Фото - УАФ