12 жовтня 2023 21:19

Сергій СИДОРЧУК: "У чемпіонаті Бельгії після 60-ти хвилин немає центру поля, лише швидкі атаки"

Український півзахисник «Вестерло» Сергій Сидорчук розповів про особливості бельгійського чемпіонату.


— Як тобі темп та напруга в чемпіонаті Бельгії? Чи ти вже в ігровому тонусі й тут складності для тебе немає?


— Тут справа не в ігровому тонусі, тут справа більше в командній грі. Останній матч (проти «Кортрейка» - 1:0, - прим. Tribuna.com) для мене був найважчим, який я грав у Бельгії, можливо, тому що ми два аутсайдери й там футболу було дуже мало. Важливо було взяти три очки. Що стосується адаптації, то вона проходить нормально, але завжди хочеться чогось кращого. У плані футболу, для мене є якісь нові ідеї, завдання у тренувальному процесі. Для мене це цікаво, але до всього треба звикати.


— Можеш поділитися, які саме це завдання, чим вони відрізняються від динамівських?


— Я граю на своїй позиції, але ми граємо в три центральних захисники, тобто трохи змінюється ця роль. Але там після 60 хвилини взагалі немає центру поля, лише швидкі атаки. І в плані інтенсивності роботи важче, дистанція така сама залишається, як ти бігав в чемпіонаті України, але росте ось ця інтенсивна робота і це трохи відкриття для мене.

— Ти стільки років грав у клубі, для якого було головним чемпіонство, зараз для «Вестерло» — головне врятуватися та залишитися в еліті.


— Європейський чемпіонат — це був один із тих великих плюсів, які я бачив перед собою. Ще дуже цікаво як у них працює клуб, як функціонує весь чемпіонат, як знаходять футболістів. Бельгія взагалі виховує та продає дуже багато футболістів. Я поки не можу його оцінити так, як можу оцінити рівень українського чемпіонату. У кожній команді є 2-3 футболісти дуже високого рівня і в основному це атакувальні гравці.

У «Вестерло» амбітний проєкт, тому що зайшли засновники з Туреччини. Один з них колись був президентом «Фенербахче». Наскільки я знаю, у нього є бізнес в Україні, зараз він його відкриває. Місяць тому він був у Києві, коли я з ним розмовляв, приїхав підписувати контракт — він був у Києві вже два тижні на той момент, - сказав Сидорчук.