12 жовтня 2023 10:46

Олександр Караваєв - про вилучення у матчі з "Поліссям": "Я погоджуюся, що це червона картка"

Захисник «Динамо» Олександр Караваєв прокоментував свою червону картку в матчі з «Поліссям» (2:3).


«Спочатку я був здивований. Потім, коли арбітр показав червону, я в нього запитав і він сказав: «Сам розумієш, шипи біля обличчя – це червона». Але як я в матчі бачив і кажу, що я ніколи нікому не хочу зробити боляче на полі чи завдати травми, такого ніколи не було. Нам завжди казали, що ви їсте один хліб і це може статися з будь-ким із вас, якщо ви захочете завдати травми.


У тому моменті було так, що ми контролювали м’яч і мені йшла передача, я бачив, що можу зупинити її ногою, підіймав ногу і цей момент гравець у мене влетів. Він в м’яч хотів зіграти, я його розумію, щоб вибити. Там вже була моя нога, я вже не міг прибрати її.


Але якщо подивитися, то в момент зіткнення я нічого не робив, вона просто в мене стояла і навіть після я вже її прибирав, бо не хотів, звісно, щоб і мені завдали травми. Бо коли нога у повітрі – може бути все, що завгодно. Ну і йому також було б неприємно.


Такий момент… Я погоджуюся, що це червона. Він одразу дав жовту, бо бачив, що я не грав навмисно. Тому що гравець грає в мене і він це розцінив, як жовту картку. Але коли він влітає у мене, в нього подряпина на обличчі й кров, рефері переглядає ВАР і бачить це на стоп-кадрі – це виглядає якось жахливо.


Такий момент був з Ракицьким (у матчі з «Рухом»). Чисто ігровий момент, він котиться і в нього нога трішки зачіпає опорну ногу. Хоча він до цього грає чітко у м’яч, без порушення правил. І після перегляду ВАР йому дають червону картку», – сказав Караваєв.