11 жовтня 2023 22:20

"Краще розуміємо один одного". Форвард України U-21 оцінив готовність команди до матчів відбору Євро у жовтні

Молодіжна збірна України з футболу у жовтні продовжить виступи у кваліфікації чемпіонату Європи-2025. До закінчення міжнародного "вікна" команда зіграє з однолітками з Люксембургу та Англії.


У першому офіційному матчі з новим тренером, іспанцем Унаї Мельгосою "синьо-жовті" стартували у відборі з мінімальної перемоги над Північною Ірландією (1:0). Поєдинку передувала поразка в спарингу від Німеччини (0:2).

В обох матчах "молодіжки" з Мельгосою взяв участь нападник "Шахтаря" Богдан В'юнник. У червні футболіст пройшов з командою Руслана Ротаня до півфіналу Євро-2023 та відзначився на турнірі голом у ворота Іспанії (2:2).


Перед матчами проти Люксембургу та Англії В'юнник поспілкувався із Суспільне Спорт. Серед іншого, форвард оцінив рівень готовності команди до прийдешніх поєдинків та розповів, як позначається його досвід виступів за "молодіжку" з 2021 року.

Про форму футболістів України U21:


"Все добре проходить. Всі у формі. Зараз такий календар, що на кожну гру дуже багато гравців, вони грають свої матчі і тому перебувають в хорошій формі. Завтра розпочнемо наш другий відбір".

Про збірну Люксембургу:


"Ми вже перевіряли їх на відео. Можу сказати, що вони обіграли Північну Ірландію — це один з показників того, що нам буде трішки важко. Але я вірю в нашу команду, і ми всі віримо в наш результат. Перемога буде за нами".
"Думаю, оскільки вони грають вдома, [то] будуть у перші хвилини пресингувати і бігти вперед. Але потім вже буде гра під нашим контролем. Хотів би цього, і робитимемо все для цього".

Про різницю між тренерами Мельгосою та Ротанем:


"Це два різні тренери: вони відрізняються тактичними вимогами та в побуті трохи. Але це футбол, тут багато чого є спільного в бажанні та перемозі. Тактичні вимоги приблизно однакові. І можу сказати, що з обома тренерами мені дуже комфортно працювати".


Про невисоку результативність у перших матчах після Євро-2023:


"Авжеж, розбирали [це]. У нас не одразу [все] виходить після перших зборів. Це нормально: новий тренер — нові вимоги. Але вже на цьому зборі видно, що ми краще розуміємо один одного і вимоги тренера. Побачимо, що ми напрацювали [проти Люксембургу]".


Як позначається досвід виступів за молодіжну збірну:



"Чесно кажучи, особисто для мене це вперше в житті, що я один з найстарших у команді. Все, що знаю, чому навчився за ці роки, кажу гравцям. Вони слухають і роблять на полі. Це важливо, що у нас є така комунікація в команді".