10 жовтня 2023 22:27

Олексій МИХАЙЛИЧЕНКО: "Сподіваюся, усі пам’ятають і карту України, і логотип "Слава Україні" на футболках збірної"

Перший віцепрезидент УАФ Олексій Михайличенко прокоментував рішення УЄФА скасувати дозвіл на участь у міжнародних змаганнях збірних Росії U-17.


«Ми дуже стурбовані ситуацією й у своєму листі зазначаємо, що це неприпустимо. Я також входжу до складу комітету національних збірних УЄФА й не розумію, як можна співпрацювати з росіянами чи навіть знаходитися з ними в одному приміщенні.

На останньому конгресі, який проходив у Португалії, я бачив ставлення майже всіх учасників до російської делегації. Не було ніяких привітань — вони були наче відокремлені від усього футбольного світу.


На міжнародній арені ми будемо всім доводити, що присутність росіян неприпустима. Для того, аби пробитися у світ, вони використовують увесь свій арсенал. Ми розуміємо, що футбол — це гра мільйонів, найперша у світі, і для них це дуже важливо. Але наголошую ще раз — наша позиція залишиться такою, яку ми тримаємо з перших днів війни.


Сподіваюся, усі пам’ятають і карту України, і логотип «Слава Україні» на футболках національної збірної. Ми завжди будемо доводити свою правоту й боротися за те, щоб Росія відійшла від футболу якнайдалі», — сказав Михайличенко в коментарі «Єдиним новинам».