10 жовтня 2023 17:33
2

Олександр Караваєв – про травму Ярмоленка: "Він дуже засмучений"

Захисник «Динамо» Олександр Караваєв прокоментував відсутність у збірній України Андрія Ярмоленка, який отримав травму.


– Зараз Ярмоленку непросто. Накопичуються роки, трішки травми переслідують. Можливо, занадто інтенсивно працює на тренуваннях, показуючи приклад молодим?


– Всі розуміють, що роки йдуть, ти стаєш старшим, більш важким. Але він жодного разу не давав собі якоїсь слабинки, ніколи не відступав. Не було такого, що «Ви, молоді, собі там працюйте, а я не буду». Він ще більше працює та показує, як ти сказав, щоб молоді бачили.


У моєму розумінні, якщо гравець з таким досвідом та легенда нашого футболу буде бігти назад, відбирати м’яч, у боротьбі чи ще щось – то молодий гравець, який з ним на одному полі, не зможе не робити те ж саме або навіть більше. Якщо така людина все це робить, то і всі повинні. Звісно, це приклад для багатьох.


– Засмучений він, напевно.


– Дуже засмучений. У нього є лідерські якості. Коли розуміє, що через стан здоров’я не може допомогти команді, то на нього це дуже впливає. От в останньому матчі він не грав за «Динамо» через травму, то дуже переживав. І те, що не може допомогти збірній – теж через себе пропускає. Він відчуває свій організм, що ще може дати клубу і збірній. Але йдуть навантаження – і організм може давати збій, – сказав Караваєв.

Звісно засмучений, з такими слабкими збірними міг забити пару голів, та обійти Шевченка по забитим голам за збірну, коли буде ще такий шанс.
Воробей: Яремчук сейчас не в том состоянии, чтобы играть в сборной Украины