10 жовтня 2023 15:23

Півзахисник "Бенфіки" виступатиме за збірну України U-17

Як стало відомо Sport.ua, півзахисник «Бенфіки» U-17 Андре Вакалюк має всі шанси продовжити свої виступи за юнацькі збірні України.


У послугах півзахисника португальського гранда зацікавлений тренер збірної України 2007 року Володимир Єзерський. За нашою інформацією, родина футболіста та сам гравець погодилися виступати за збірну України.


Вакалюк – син емігрантів із України, який народився вже в Португалії. Він є вихованцем «Бенфіки», виступає за команду U-17. Для виступів за збірну України йому потрібно набути українське громадянство. Родина гравця навіть заради цього їздила з Португалії до Мадриду, але процес оформлення українського паспорту займе декілька місяців.


Таким чином, Вакалюк не допоможе збірній України на першому етапі кваліфікації до Євро U-17. Тренерський штаб сподівається, що футболіст одягне жовто-синю футболку вже у наступному раунді кваліфікації у 2024 році.


Андре діє на позиції центрального півзахисника. В Академії «Бенфіки» із 2018 року. Був одним із кандидатів до збірної Португалії 2007 року народження.


З 15 по 21 жовтня збірна України 2007 року народження проведе перший раунд кваліфікації до Євро U-17. Серед суперників команди Німеччини, Фінляндії та Ліхтенштейну (господар змагань). Дві найкращі збірні кваліфікуються до еліт-раунду.


Фото: ФК "Бенфiка"