7 жовтня 2023 19:24

"Челсі" пропустив першим, але здобув впевнену перемогу над "Бернлі", Мудрик вийшов на заміну

Одразу хочеться відзначити певні цікаві рішення від обох наставників. Маурісіо Почеттіно вирішив опустити Енцо Фернандеса нижче, щоб аргентинець виступав у своїй звичній ролі бокс-ту-бокса, а не під нападником. Під Броєю сьогодні грав Конор Ґаллахер. А щодо Компані, то не вихід у стартовому складі чи не головного атакувального вінгера Луки Колеошо та нападника Зекі Амдуні стало сюрпризом.


Михайла Мудрика в "Челсі" вирішили поберегти після пошкодження, яке українець отримав у матчі проти "Фулгема". Почеттіно заявив, що Мудрик повністю готовий, він вирішив просто перестрахуватись та поберегти здоров'я свого вінгера.


Щодо самого матчу, то ми побачили достатньо повільний футбол у дебюті зустрічі. Перший небезпечний момент — це удар з-за меж штрафного майданчика від Рахіма Стерлінга. А через лічені секунди Уілсон Одобер відкрив рахунок. У цій атаці перш за все потрібно відзначати крутий прохід від Лайла Фостера, який пройшов одразу двох захисників "Челсі" і навіть не помітив їх. Чіткий пас на Одобера, який пробив у дальній кут Роберта Санчеса з-під Марка Кукурельї. Неочікуваний гол при такому повільному футболі, але "бордові" шокували свого суперника. 1:0.


Після пропущеного голу яскравої реакції у виконанні "синіх" ми не побачили. Їхні спроби створити бодай якусь небезпеку біля воріт Траффорда виглядали не те що кволо, а навіть смішно. Причому бачити подібний "Челсі" було дивно, адже у всіх матчах цього сезону вони якщо і не забивали, то принаймні якісно створювали, у першому таймі не було навіть цього. Але пані фортуна сьогодні була на боці лондонців, повертаючи борг за минулі матчі: Рахім Стерлінг робив подачу/простріл з лівого флангу, після чого Амін Аль-Дахіль невдало зрізав м'яч, закинувши його за комірець Джеймсу Траффорду. Неочікувані 1:1, враховуючи перебіг матчу. З таким рахунком команди пішли на перерву.


У самому дебюті другого тайму активні дії Рахіма Стерлінга знову принесли свій результат. Вривання від англійця Вітіньо зупинив підніжкою у власному штрафному майданчику. Це пенальті, яке впевнено реалізував Коул Палмер. Це перший гол Палмера за "Челсі" та у Прем'єр-Лізі загалом.


Після того, як підопічні Маурісіо Почеттіно вийшли вперед, вони почали куди впевненіше грати з м'ячем та систематично знаходити все нові та нові моменти біля воріт Траффорда. В одному з таких Мойзес Кайседо перехопив м'яч у центрі поля, після чого Конор Ґаллахер класною передачею відправив Стерлінга на побачення з голкіпером, а досвідчений вінгер спокійно розібрався, відправивши круглого у дальній кут воріт. 1:3 і все раптово почало виглядати як спокійна перемога фаворита, хоча після перших 45 хвилин здавалось, що цей матч буде йти за іншим сценарієм.


А так, до кінця матчу ще одним голом встиг відзначитись Ніколя Джексон, який вийшов на заміну. Красивий гол виконав сенегалець, уникнувши контакту з захисником він спокійно розібрався в ситуації та відправив м'яч точно у сітку воріт. Розгром, якого важко було очікувати.


Михайло Мудрик вийшов на заміну на 82-й хвилині і навіть за кілька хвилин на полі українець міг відзначитись асистом, якби Ніколя Джексон вміліше зупиняв м'яч, або пробивав в один дотик. Це перемога, яка виводить "Челсі" на 10-те місце у турнірній таблиці АПЛ. А "Бернлі" залишається у зоні вильоту, маючи в активі 3 очки, позаду них тільки "Борнмут" та "Шеффілд Юнайтед".


АПЛ, 8-й тур


Стадіон: "Терф Мур" (Бернлі)


Головний суддя: Стюарт Аттуелл (Англія)


"Бернлі" – "Челсі" 1:4


Голи: Одобер (15) — Аль-Дахіль (42, автогол), Палмер (49, з пенальті), Стерлінг (65), Джексон (75)


"Бернлі": Траффорд — Вітіньо (Робертс, 61), Аль-Дахіль (О'Ши, 46), Делькруа, Тейлор — Берґе, Каллен (Рамзі, 61), Браунхілл — Одобер (Ларсен, 79), Фостер, Трезор (Колеошо, 61)


"Челсі": Санчез — Кукурелья, Дісасі, Сілва, Колвілл — Фернандес, Кайседо — Палмер (Маатсен, 86), Ґаллахер, Стерлінг (Мудрик, 82) — Броя (Джексон, 46)


Попередження: Каллен (31), Одобер (39) — Кукурелья (27), Фернандес (27), Сілва (45+2), Кайседо (74)