6 жовтня 2023 22:20

Петі про ЧС у 6-ти країнах: "Нонсенс. ФІФА наплювати на все, окрім бажання урвати ще більше грошей. Ви взагалі думаєте про навколишнє середовище? А про вболівальників? Як же гравці?"

Еммануель Петі розкритикував ідею проведення чемпіонату світу на трьох континентах.


Раніше стало відомо, що ЧС-2030 пройде у 6 країнах – Аргентині, Іспанії, Португалії, Уругваї, Парагваї та Марокко. У Південній Америці відбудуться 3 стартові матчі турніру.


«ФІФА в черговий раз упустила хорошу можливість блиснути інтелектом. У мене склалося враження, що це якась структура, яка стоїть над світом, яка проводить свій час, роблячи те, що їй хочеться, анітрохи не переймаючись світом, у якому вона сьогодні живе.


Коли інформація [про ЧС у шести країнах] з'явилася в пресі, я подумав, що це жарт. Серйозно? У наші дні на нас чиниться сильний тиск, на нас показують пальцем, що ми не бережемо навколишнє середовище, що ми чинимо неправильно...


Ви взагалі думаєте про довкілля? Чи думаєте ви про вболівальників? Стежити за своєю збірною вже дуже дорого.


Для мене це є нонсенс. Все це йде врозріз із тим світом, у якому ми сьогодні живемо. Зміцнює уявлення, яке у мене склалося про ФІФА. Ця структура живе у податковій гавані і перебуває поза підозрами, їй начхати на все, що робиться у світі, окрім бажання урвати ще більше грошей.


А як же футболісти? Різниця в часі, з якою доведеться мати справу, поїздки, логістика... Я дуже здивований, що ніхто з політиків не проти цього.


Можливо, в якийсь момент гравці також оголосять бойкот і скажуть: «Досить знущатися», – сказав екс-гравець збірної Франції.