4 жовтня 2023 16:05

Екс-президент "Барселони" Бартомеу оскаржив ухвалу суду у "справі Негрейри"

Колишній президент «Барселони» Хосеп Марія Бартомеу оскаржив судову постанову, яка звинувачує її в підкупі при виплатах колишньому віце-президенту технічного комітету суддів (CTA) Хосе Марії Енрікесу Негрейрі, який тривалий час працював у Королівській федерації футболу Іспанії. Про це повідомляє AS.

Повідомляється, що Бартомеу заперечує наявність у Негрейри статусу посадової особи у період, коли здійснювалися перекази з його рахунок, і підкреслює, що з боку обвинувачення немає доказів, які свідчать, що кошти переказувалися колишньому чиновнику з метою підкупу.


У поданій Бартомеу апеляційній скарзі наголошується, що немає юридичних підстав для того, щоб вважати RFEF, куди входить CTA, державним органом. На думку представників екс-президента «Барселони», RFEF є приватною організацією, що складається з різних асоціацій, однією з яких і є CTA. Отже, на думку сторони Бартомеу, Негрейра не мав статусу державного службовця.


Крім того, сторона захисту зазначає, що немає доказів того, що в обмін на виплати Негрейра якимось чином впливав на перебіг змагань, у яких брав участь каталонський клуб у період з 2001 по 2018 рік.