28 вересня 2023 18:57

Збірні Норвегії бойкотуватимуть матчі з молодіжними командами росії

Норвезька федерація футболу повідомила, що не погоджується з рішенням УЄФА допустити до міжнародних змагань збірні росії U-17. Норвежці бойкотуватимуть можливі матчі з представниками країни-агресора.


“Ми не знали, що цим питанням має займатися УЄФА, і ми могли очікувати від УЄФА кращого рішення щодо такого важливого питання. Ми дотримуємося позиції, що норвезькі команди не повинні грати проти російських команд, доки триває війна”, – сказала президентка НФФ Лізе Клавенесс.


“Здебільшого ми підтримуємо позицію, що діти не повинні бути виключені з футболу чи інших арен через дії дорослих та влади. Футбол має об’єднувати, а не розділяти. Проте ми вважаємо, що у цій надзвичайній ситуації надто складно відокремити національний футбол від російського народу та потреби режиму використовувати топ-футбол як частину своєї пропаганди. Зараз робити такий відступ недоцільно без ретельного дослідження того, як у такому рішенні будуть враховані міркування нейтралітету та солідарності. питанню. Ми маємо очікувати від УЄФА кращого розгляду справи з такого важливого та принципового питання”.


УЄФА допустив до міжнародних змагань збірні росії U-17 (юнаків та дівчат) протягом сезону-2023/24. Усі матчі команд проводитимуться без прапора, гімну, національної ігрової форми та не на території росії. Дискваліфікація інших російських збірних залишається чинною.


На рішення УЄФА відреагували у Футбольній асоціації Англії, де ухвалили рішення зберегти свою позицію та бойкотувати матчі з командами з росії, незважаючи на допуск УЄФА. Аналогічну заяву зробила Латвія, Польща, Швеція, Данія, Фінляндія та Литва.