27 вересня 2023 11:20

Дмитро МИХАЙЛЕНКО: "Бачу "Динамо" чемпіоном цього сезону УПЛ. Ярмоленко дасть команді дуже багато"

Відомий тренер Дмитро Михайленко ексклюзивно для телеграм-каналу УПЛ ТБ оцінив старт сезону для топ-5 клубів минулого розіграшу чемпіонату.


— У Дніпра-1 хороші гравці та є все для того, аби бути вгорі турнірної таблиці. Можливо, трішки пробуксували на старті, але трагедії в цьому нема. Багато факторів впливають на результат - в якій формі той або інший гравець, наскільки зіграна команда в цілому. Потрібен час.

— Що передусім матиме значення для виходу команди з піке?
— Психологічний стан. Щойно його вдасться налагодити, підуть результати і все зміниться в кращий бік.

— Шахтар в кризі?
— Це не криза, це пошук. Їм дуже важко даються перемоги навіть в чемпіонаті України. Нема ані впевненої гри, ані впевнених перемог. Багато червоних карток - не зрозуміло, з чим це повʼязано. Мені здається, команда ще і близько не набрала форму і не дуже розуміє, в який футбол має грати. Здається, навіть сам тренер перебуває в пошуку оптимальної гри і в обороні, і в атаці. Команда зараз показує 50-60% від свого потенціалу.

— Світло в кінці тунелю видніється чи можна так потупцювати на місці і врешті-решт провалити сезон?
— В тому й проблема, адже значного прогресу не видно. Дуже важко створюють моменти, немає чемпіонської гри. Рівень не набагато вищий, аніж в більшості інших команд УПЛ.

— У Динамо в міжсезоння нічого не змінилося. Вони можуть виступити краще, ніж в минулому сезоні?
— Вважаю, що Динамо здобуде чемпіонство. Повернення Ярмоленка - велике надбання. Він дає досвід, клас в завершені атак та може сам вирішити епізод.

— Як можна пояснити такі великі невдачі Зорі в цьому сезоні?
— Передусім, їм важко грати в кількох турнірах з такою кількістю гравців. Тож цей сезон буде для них дуже важким.


Фото - СК "Дніпро-1"