26 вересня 2023 19:25

"Нормальний футболіст адаптується": Журналiст розкритикував Малиновського, поставивши в приклад ексзірку "Шахтаря"

Відомий український журналіст Андрій Сеньків розкритикував півзахисника національної збірної України Руслана Малиновського за його виступи в складі Дженоа.


22 вересня, Дженоа поступилася Лечче (0:1) в рамках п'ятого туру італійської Серії А.

Український півзахисник Руслан Малиновський у тій грі з'явився на полі лише на 89-й хвилині, хоча приходив до генуезької команди в статусі зірки.


Журналіст Андрій Сеньків вважає, що проблеми Малиновського полягають у нездатності хавбека адаптуватися під вимоги різних фахівців.


«Мене вже дістали розмови про те, що Малиновський не підходить Гасперіні, Марселіно, не вписується в хаотичний футбол Тудора, не підходить захисному Дженоа.


Ти маєш бути універсальним хочеш ти того, чи ні. Ти маєш грати без м'яча, з м'ячем та при різних формаціях. Нормальний та якісний футболіст адаптується».


Сеньків вважає, що прикладом для Малиновського може бути кар'єра експівзахисника донецького Шахтаря (2010-2013) Генріха Мхітаряна, який однаково якісно грає на різних позиціях в різних чемпіонатах та клубах.


«Беремо Мхітаряна, який одразу на кількох позиціях грав: «десятку», на флангах, а зараз «вісімку», бо вже не має тієї швидкості, як раніше. Це адаптація під реалії, під свої фізичні дані, під тренера та команду», – сказав Сеньків на ютуб-каналі КДК.