26 вересня 2023 17:49

Чеферін про допуск російських команд U-17 до міжнародних турнірів: "Забороняючи дітям брати участь у змаганнях, ми дискримінуємо їх"

Президент УЄФА пояснив часткове скасування усунення російських команд.


Союз дозволив російським командам U17 повернутися до міжнародних турнірів. Вони мають грати без гімну та прапора та проводити домашні матчі на нейтральній території.


«Забороняючи дітям брати участь у наших змаганнях, ми не лише не визнаємо та не підтримуємо фундаментальне право на їхній глобальний розвиток, а й безпосередньо дискримінуємо їх.


Надаючи їм можливість грати та змагатися з однолітками з усієї Європи, ми інвестуємо у світле майбутнє та покоління, яке, як ми сподіваємось, стане більш здатним та яскравим», – сказав Чеферін.

«УЄФА розуміє, що діти не повинні нести покарання за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих. Ми твердо переконані, що футбол завжди має нести посил світу та надії. Особливо засмучує те, що через конфлікт, що триває, юне покоління позбавлене права змагатися на міжнародному рівні. У зв'язку з цим виконавчий комітет УЄФА вирішив допустити юнацькі російські команди до змагань цього сезону.

У той же час виконавчий комітет підтверджує, що усунення решти російських команд (клубів та національних збірних) залишиться чинним до закінчення конфлікту в Україні», – додали в прес-службі УЄФА.