26 вересня 2023 11:55

"Не здивуюся, якщо підкати у футболі зникнуть": Ковалець висловився про вилучення Ракицького у матчі УПЛ

Поєдинок між львівським Рухом та донецьким Шахтарем закінчився в нічию 1:1. Також цей матч запам’ятався суперечливою червоною для Ракицького після перегляду ВАР.


Сергій Ковалець вважає, що в динаміці все виглядало нормально. Наставник назвав показовий момент, що підтверджує його думку.


«Якщо дивитися цей епізод у динаміці, то підкат не викликав запитань. Показово, що ні головний рефері матчу Віталій Романов, ні лайнсмен, які знаходились поряд і бачили момент з різних ракурсів не зафіксували порушення правил. Тільки після підказки ВАР та перегляду відео рефері вирішив вилучити Ярослава»


Тренер не здивується, якщо найближчим часом підкати взагалі зникнуть із футболу, адже він помітив тенденцію, що їх намагаються мінімізувати.


«Не здивуюсь, якщо у найближчому майбутньому підкати у футболі зникнуть. Переглядаю багато поєдинків у топ-лігах і помічаю, що тенденція саме така - мінімізувати підкати. Це тенденція сучасного футболу, тепер тут як у баскетболі - кожен епізод переглядається з різних камер і будь-який контакт може мати наслідки», — сказав Ковалець у коментарі «FootBoom».


Донецька команда зіграє наступний матч в рамках 1/8 фіналу Кубка України на виїзді з Вересом 26 вересня.


Львівський колектив прийматиме Олександрію також в кубковому змаганні того ж самого числа.


Після цього поєдинку Шахтар має 18 балів та знаходиться на першій позиції, а Рух з 12 очками йде шостим.