23 вересня 2023 21:04

"Шахтар" у меншості втратив очки у матчі з "Рухом". Ракицький отримав пряму червону картку у першому таймі

Матч восьмого туру української Прем'єр-ліги, в якому Рух приймав донецький Шахтар, відбувся 23 вересня на «Арені Львів» та завершився внічию (1:1).


Донецька команда вийшла вперед на 17-й хвилині зустрічі – внаслідок швидкої комбінації Дмитро Криськів вивів на ударну позицію Георгія Судакова, котрий потужно пробив у кут воріт суперника.


Через чотири хвилини «гірники» залишились у меншості. Досвідчений захисник Ярослав Ракицький отримав пряму червону картку за грубий фол на Іллі Квасниці біля лицьової лінії поля. Це вилучення стало для Шахтаря п'ятим у восьми матчах поточного сезону, донеччани лідирують за цим показником.


Незабаром після цього 19-річний форвард Руху Євген Пастух, який уперше вийшов у стартовому складі своєї команди, відправив м'яч у ворота суперника, але гол був скасований після підказки відеоасистента через мінімальний офсайд.

Головний тренер «горянків» Патрік ван Леувен після вилучення Ракицького замінив венесуельського форварда Кевіна Келсі на танзанійського захисника Новатуса Міроші, який провів свій дебютний матч у рамках УПЛ.


Рух активно атакував протягом ігрового часу, але довго не міг реалізувати свої гольові моменти.


Львів'яни досягли свого на 88-й хвилині. Шикарний удар із 30 метрів у дев'ятку воріт Дмитра Різника завдав центрального захисника Богдана Слюбика, який зрівняв рахунок.