20 вересня 2023 21:49

"Реал" без Луніна обіграв "Уніон" завдяки голу на останніх хвилинах, "Галатасарай" врятувався в поєдинку з "Копенгагеном"

Другий ігровий день групового етапу Ліги чемпіонів сезону 2023/24 у перших матчах подарував інтригу та яскраві емоції для вболівальників футболу.


У Мадриді та Стамбулі сьогодні прозвучав гімн Ліги чемпіонів – там відбулися матчі першого туру групового етапу ЛЧ.


"Реал Мадрид" - "Уніон Берлін" - 1:0


Гол: Беллінгем, 90+4


"Реал": Кепа - Васкес, Рюдігер, Начо (Фран Гарсія, 73), Алаба - Модрич (Браїм Діас, 81), Чуамені (Вальверде, 66), Камавінга (Кроос, 66) - Беллінгем - Хоселу, Родріго


"Уніон": Реннов – Дукі, Бонуччі (Якель, 80), Лейте – Юранович, Крал, Тузар (Кемляйн, 83), Лайдуні (Ааронсон, 66), Госсенс – Бекер (Фофана, 80), Беренс (Фолланд, 66)


Попередження: Чуамені, 37 - Тузар, 1


Як і передбачалося спочатку – український голкіпер Андрій Лунін провів цю гру на лаві запасних.


Робота у воротаря гостей почала з'являтися ще на третій хвилині матчу - Хоселу пробив у нижній кут, що змусило голкіпера зробити сейв. За кілька хвилин Хоселу бив головою, але м'яч пролетів біля лівої штанги.


Далі небезпечні моменти біля воріт обох клубів були аж у другому таймі. Спочатку Робін Госенс з Уніона пробив за кілька сантиметрів від штанги, а трохи пізніше три можливості втратив Реал – двічі пробивав Родріго та один раз Едуардо Камавінга.


На 63-й хвилині Хоселу мав чергову нагоду забити гол, але голкіпер перевів його удар у штангу.

Вже в доданий арбітром час завдяки влучному удару Джуда Беллінгема господарі поля зуміли вирвати перемогу.


"Галатасарай" (Туреччина) - "Копенгаген" (Данія) 2:2


Голи: Бойє 86, Тете 88 - Ельюнуссі 35, Гонсалвеш 58


"Галатасарай": Муслера - Бойє, Нельссон (Ндомбеле 76), Бардакчі, Анхеліньо - Торрейра, Демірбай (Олівейра 59) - Зієш (Йілмаз 66), Мертенс (Тете 59), Актюркоглу (Заа 66) - Ікарді


"Копенгаген": Грабара - Джелет, Вавро, Дікс, Мелінг - Гонсалвеш (Клаессон 70), Фальк, Лерагер - Ельюнуссі, Ларссон (Оскарссон 70, Анкерсен 75), Ашурі (Лунд 75)


Попередження: Зієш 39, Олівейра 77 - Гонсалвеш 11, Джелет 52, Джелет 73, Дікс 73, Мелінг 82


Вилучення: Джелет 73


У перших 25 хвилин турецька команда мала п'ять можливостей забити, але максимум, що їм вдалося вичавити – влучення в перекладину.


А ось гості скористалися своїм першим шансом на повну. На 35-й хвилині Мохаммед Ельюнуссі виявився першим на м'ячі та відправив його у сітку воріт.


Подвоїти свою перевагу Копенгаген зміг на 58-й хвилині - Діогу Гонсалвеш пробив з меж штрафного майданчика повз голкіпера Галатасарая.


На 73-й хвилині Копенгаген опинився у меншості. Гравець гостей заробив другу жовту та побачив перед собою червоне світло. Цей момент виявився переломним у матчі, адже після цього Галатасарай зумів забити два голи за дві хвилини.


На 86-й хвилині Саша Боє підхопив м'яч у штрафному майданчику Копенгагена і пробив під поперечину, а за дві хвилини екс-гравець Шахтаря Тете відправив м'яч у нижній правий кут воріт і зрівняв рахунок на табло. Цей результат виявився фінальним.