18 вересня 2023 12:17

Моурінью про Лукаку у "Ромі": "Інтеру" не варто злитися, він виграв дербі з рахунком 5:1, там багато видатних форвардів. Нехай порадіє за колишнього тренера, якому Ромелу дуже потрібен"

Жозе Моурінью вважає, що рахунок 7:0 не відображає рівень гри "Роми" з "Емполі".


«Гарний виступ, але не на 7:0. Ми прагнули перемоги, до того, щоб перемогти з комфортним рахунком. Були і злети, і падіння, у тому числі з погляду фізичної форми, тож не всі були готові відіграти 90 хвилин із високою інтенсивністю.


Мені шкода «Емполі», але такий футбол. Часом трапляється і 7:0. Але мені все одно не сподобалися деякі речі в грі моєї команди, ми разом з тренерами детальніше проаналізуємо пізніше.


Я розумію, як улаштована преса і як вона впливає на деяких фанатів. Я не вважаю, що ми були тією командою, якою нас представляли останніми тижнями, не думаю, що я був таким жахливим тренером, як говорили минулого тижня. І зараз ми не стали визначною командою. Ми команда, яка має потенціал, і наша мета – йти від матчу до матчу і перемагати.


Мені було не так важливо, чи заб'є Лукаку. Можливо, це важливо для нього, я знаю, що нападники живуть заради голів. З моменту трансферу він повністю присвятив себе команді, тому неважливо, заб'є він чи ні. Звичайно, після гола він почувається щасливішим, для нього це ідеальна ситуація.


Ромелу - гравець іншого профілю, ніж інші наші форварди. Нам ще потрібно розібратися, як з ним грати, та й він поки що не знає, як грати з нами. Але у нас є на цей час, і матчі у цьому плані лише допомагають.


Ромелу має бути щасливим, відчувати любов і затребуваність. Він приїхав до нас і одразу зрозумів, що нам потрібний такий гравець. Він любить перемагати.

Не думаю, що «Інтер» має підстави злитися, він виграв дербі з рахунком 5:1, там і так багато видатних нападників. Нехай потішаться за свого колишнього тренера, якому справді був потрібен форвард», – сказав головний тренер «Роми».