16 вересня 2023 10:50

"Я вважаю, що спортсмени не винні у війнах": екс-тренер "Металіста" висловився про відсторонення росіян від змагань

Екс-головний тренер харківського Металіста Періца Огнєнович висловився про війну в Україні. Сербський спеціаліст відзначив, що не цікавиться політикою.

В інтерв’ю сайту sport-express.ua Періца Огнєнович заявив, що надіється на швидке закінчення війни в Україні, яку розв’язала росія.


«Мене політика взагалі не цікавить, я просто хочу займатися улюбленою справою – бути футбольним тренером. Сподіваюся, що в Україні незабаром закінчиться війна і люди перестануть гинути. У Сербії теж була війна, ми також через це пройшли, тому розуміємо вас».


Також екс-наставник Металіста додав, що виступає проти дискваліфікації російських спортсменів.


«Я розумію, що відбувається в Україні, але не хочу про це говорити більш детально. Є політики, люди, які займаються вирішенням цього питання та отримують за це зарплату. Я ж людина, яка займається спортом, і люблю кожен народ світу. Сербських спортсменів свого часу також дискваліфікували. Я вважаю, що спортсмени не винні у війнах. Це моя особиста думка».


Огнєнович очолив Металіст у січні. Харків'яни під керівництвом серба набрали шість очок у другому колі УПЛ, посіли 15 місце і покинули вищий дивізіон.


Під час професійної ігрової кар'єри Огнєнович виступав, зокрема, за мадридський Реал (1999-2002) і київське Динамо (2004).


Фото: ФК "Металіст"