14 вересня 2023 23:29

Йожеф САБО: "Не розумів, навіщо СК "Дніпро-1" шукає тренера за кордоном, коли маємо стільки своїх фахівців"

Екс-тренер "Динамо" та збірної України Йожеф Сабо поділився думками про призначення Юрія Максимова на посаду головного тренера "Дніпра-1".


- Я взагалі не розумів, навіщо "Дніпро-1" шукає тренера за кордоном, коли маємо стільки своїх тренерів. Є Михайленко, Максимов. Я дуже радий за Юру. Він дуже непогано працював у "Ворсклі". Я не знаю, чому його звідти звільнили. Тому, я за нього вболіватиму.


– За що боротиметься Максимов із "Дніпром-1"?

– Він обов'язково побудує там гарну гру. Тільки не одразу. Одразу нічого не буває. Потрібно трохи почекати, щоб він подивився, що там з хлопцями робиться. Хтось розвалив цю команду. Юра має характер, уміння, навички, щоб бути хорошим тренером для "Дніпра-1".


- Як швидко він згадає, що таке УПЛ, після того, як працював у Другій лізі?

– Зараз між командами УПЛ та нижчих ліг немає такої колосальної різниці як раніше. Скільки футболістів виїхало з України. Тому в УПЛ перейшли гравці з Першої та Другої ліг. Такий у нас зараз футбол. Подивимось що буде. Я не знаю, дає Коломойський гроші чи не дає. Коломойського наразі немає. Не знаю, хто там буде господарем у "Дніпрі-1".


– Як впливатиме на Максимова те, що під час міжсезоння не він готував та будував цю команду?

– Я тому й говорю, що треба почекати. Він прийшов, взяв команду. Потрібно розібратися з футболістами. Як вони тренувалися, яка дисципліна у команді тощо. Для цього потрібен час.