14 вересня 2023 16:36

В'ячеслав ЧУРКО: "З Лалатовичем як із тренером у нас трохи не зійшлося"

Півзахисник «Зорі» В'ячеслав Чурко розповів про підготовку команди до гри з «Металістом 1925» та порівняв колишнього наставника клубу Ненада Лалатовича з новим головним тренером Валерієм Кривенцовим:


– Я вже зіграв у кількох іграх, ще не був повністю готовим, але зараз відсотків на 90 готовий. Я працюю над зміцненням мʼяза, що над коліном, який десь не дозволяє мені прискоритися. Тож я підходжу до того, щоб бути повністю здоровий і форму набрав. Тому сподіваюся, що в найближчому матчі зможу допомогти команді.


– Як готуєтеся до матчу проти «Металіста 1925»?
– У нас новий головний тренер, тож я сподіваюся, що з цієї гри ми почнемо тішити наших вболівальників, як це робили минулого сезону. Ми хочемо повернутися до того футболу, який демонстрували раніше – високий пресинг, контроль мʼяча. Сподіваюся, ми створюватимемо багато моментів і зможемо їх реалізовувати.


– Методи роботи попереднього тренера Лалатовича та нового Кривенцова відрізняються?
– Вони дуже різні тренери. Можу сказати, що Лалатович класна людина, але як із тренером десь напевно в нас не зійшлося. А Кривенцова я знаю давно, з 14 років. Це школа «Шахтаря». Думаю, з ним все буде добре. Працюємо над тактикою, над переміщеннями. Напрацьовуємо щось схоже на те, що було в минулому сезоні. Далі – всі побачать.


– Деякі фахівці відзначали, що «Зорі» з Лалатовичем дуже не вистачало фізично, особливо після 60 хвилини. Навіть тих гравців, які ніколи не мали проблем з функціональною готовністю.
– Відтоді як Кривенцов очолив команду ми три дні працювали в дворазовому режимі. Адже навіть в матчі за «Славією», яка грає в пʼять захисників і всі вони діють один в один, ми розуміли, що нам буде важко фізично. Коли прийшов Кривенцов, він одразу сказав, що ми маємо стати кращі фізично якнайшвидше. Адже на зборах з Лалатовичем було дійсно десь 15 гравців, але ми тренувалися в одноразовому режимі, що напевно не дуже правильно для зборів. Тепер потихеньку люди повертаються. Я працюю над набором форми, чекаємо Данченка та Бутка.