14 вересня 2023 12:16

"Невтручання політики у спортивну діяльність". Румунська федерація футболу зробила заяву щодо скандального банера

Фото - ua.depositphotos.com


На домашньому матчі своєї національної збірної проти Косово (2:0) у рамках кваліфікації до Євро-2024, Федерація футболу Румунії відреагувала на банери вболівальників з написами «Косово - це Сербія» та «Бессарабія - це Румунія».


Раніше ми повідомляли, що кінцівці першого тайму гру було призупинено через інцидент на трибунах стадіону, через який гравці збірної Косово відмовилися продовжувати матч.

Під час гри румунські ультрас вивісили скандальні банери. Спочатку на банері був напис «Косово — це Сербія», а потім «Бессарабія — це Румунія»,

Федерація футболу Румунії заявила, що засуджує таку безвідповідальну поведінку фанатів. Також ФФР негативно ставиться до провокаційних політичних повідомлень.

«Румунська федерація футболу рішуче засуджує безвідповідальну поведінку групи вболівальників, яка призвела до зупинки матчу між Румунією та Косово. Насамперед ми повторюємо принцип, яким керується румунський футбол – невтручання політики у спортивну діяльність.

Ревізіонізм у футболі неприйнятний, і FRF рішуче засуджує провокаційні повідомлення політичного, ідеологічного, релігійного чи образливого характеру, які категорично заборонені на стадіонах».

ФФР шкодує, що ці так звані вболівальники порушили перебіг матчу. Але відзначила, що більшість фанатів засудили ці банери

«Все це робила на трибунах Національної арени невелика група так званих уболівальників, що порушило перебіг матчу та опосередковано вплинуло на настрій гравців. Хуліганські дії засудили решту глядачів, яких позбавили футбольного шоу, якого вони хотіли та на яке вони купили квитки.

FRF шкодує про неприємну ситуацію, в якій опинилися глядачі, і дякує їм за фантастичну підтримку, яку вони надали збірній, яка здобула драматичну перемогу!» – йдеться у заяві.