13 вересня 2023 17:46

Артем ДОВБИК: "Десь фарт був не на нашій стороні, а з такими командами він потрібен"

Футболіст збірної України Артем Довбик підсумовує матч проти Італії.


— Що не склалося з перших хвилин?


— Потрібно було перетерпіти, так як з Англією перші 20-25 хвилин, тому що такі команди починають дуже агресивно, з перших хвилин вони дають великий тиск на захист і на всю лінію оборони. Тому потрібно було перетерпіти, але думаю, що позначилася десь перша гра з Англією, не всі відновилися і трішки пізно увійшли у гру.


— Як ти себе почував, вийшовши зі старту?


— Відчував себе добре, старався допомагати команді. Так, ми створили пару моментів. Старався допомагати і в захисті, і в атаці, щоб я був корисний для команди.


— У тебе був момент у першому таймі, Доннарума — голкіпер якого важко пробити?


— Так, він дуже добре зіграв у тому моменті, але й добре, що Ярмоленко підстрахував і ми зуміли відіграти один м’ч. Це був такий трішки імпульс для нас. Ми могли з деяких епізодів вичавити трішки більше.

— У тебе ще також був удар трішки раніше, коли він потягнув…


— Так, але була велика дистанція. Не скажу, що не вистачило швидкості. Я бачив, що захисник мене вже наздоганяє, тому треба було вирішувати або бити, аби зупинятися. Я вирішив, що треба пробивати. Голкіпер справився.


— У другому таймі був твій удар з такого гострого кута, італійці фактично простору не давали…


— Це топ-збірна, топ-захисники, які грають на високому рівні. Багато простору вони не давали, але моменти були. Десь фарт був не на нашій стороні, а з такими командами він потрібен.