13 вересня 2023 17:14

Олександр ЗІНЧЕНКО: "Вважаю, ми трохи підвели наших вболівальників"

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко прокоментував поразку від Італії (1:2) у рамках кваліфікації до Євро-2024.


— Якщо бути чесним, то італійці повністю переграли нас сьогодні. І за результатом, і за грою. Чому ми наприкінці другого тайму почали грати краще, ніж до цього? Я гадаю, це тільки тому, що італійці вже хотіли зберегти результат і вони трошки відійшли вниз і, думаю, вони теж трохи втомилися. Так, вони домінували, володіли м’ячем, вони комбінували дуже добре, але, коли ти це робиш - ти ж теж втомлюєшся. Тому, думаю, в кінці вони вже більше грали на результат.


— Чому було важко на початку? Справа у силі команд?


— Думаю, так. Італія - це топ-збірна, гравці, які виступають у топ-клубах мають дуже великий досвід, гравці, які люблять грати у футбол. Це видно, коли вони комбінують з м’ячем, пасують між собою. Коли ти граєш з таким задоволенням, ти навіть не помічаєш того, що твій суперник дуже багато бігає і втомлюється. Це те, що трапилося з нами. Ми сьогодні дуже багато витратили сил у першому таймі, бігали. Але, на жаль, нам не вдалося знайти свою гру у першому таймі, та і в другому, думаю, теж. Ми знали, що дуже важко буде грати на цьому стадіоні, підтримка італійців була дуже хорошою. Українців теж було дуже багато, але я вважаю, що сьогодні ми їх трошки підвели.


— Але все ж таки проти таких команд можливо грати?


— Звичайно можливо, треба грати, виходити, вчитися. Думаю, що ця гра буде для нас дуже хорошим досвідом, проаналізуємо, тренер вкаже на наші помилки і побачимо, що буде у другому матчі. Але до другого матчу у нас ще є дуже важливі ігри, в яких треба брати свої очки.


— Якщо брати загалом, то десь майстерність вирішує і свій забитий гол…


— Якщо бути чесними, то так. Завжди результат вирішує майстерність кожного гравця у своїй команді. Але я буду чесним, італійці награли набагато більше голів сьогодні, ніж ми. Бущан теж багато зробив сейвів, допоміг команді як міг, але, на жаль, ми не здобули той результат, якого хотіли. Тому так, різницю роблять гравці за допомогою своєї майстерності, - сказав Зінченко.