12 вересня 2023 10:40

Юрій ВІРТ: "Українцям треба скористатися зміною тренера збірної Італії"

Національна збірна України 12 вересня в Мілані проведе чергову зустріч кваліфікації Євро 2024 проти команди Італії.


В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Юрій Вірт поділився своїми очікуваннями щодо матчу в Мілані:


– Я налаштований оптимістично і вірю, що підопічні Сергія Реброва порадують видовищною грою. А буде гра — обов'язково будуть очки.


– І коли з'явилася така впевненість?


– Після поєдинку з англійцями у Вроцлаві. Будемо відвертими: мало хто сподівався, що наші хлопці не програють. І хоча було важко, але мирну угоду таки було підписано.


– Якісь новинки в грі нашої збірної у Вроцлаві ви помітили?


– Та ні, був чіткий план на гру від оборони. Кожен відповідав за свої ділянку поля і до експериментів справа не доходила. Навіть після забитого Зінченком голу, який підтвердив, що оборона гостей — не безгрішна. Зрештою, коли б грали з британцями у відкритий футбол, то добром це б не закінчилося. Все ж, клас їхніх гравців вищий. Хоча можна було більш активно діяти на чужій половині.Тим паче, що в нас не бракує швидкісних виконавців. Але, мабуть, у Вроцлаві на першому плані було дотримання залізної ігрової дисципліни.


– Ви, як колишній воротар уточніть чи була вина Бущана в пропущеному м'ячі?


Хіба що мінімальна, адже спочатку Яремчук не завадив Кейну зробити націлену передачу, потім Миколенко проґавив ривок Вокера, коли ж той опинився віч-на-віч з Бущаном, то не схибив. Як на мене, то Бущан був одним з кращих в складі номінальних господарів.


– А хто вам ще сподобався серед наших?


– Виокремив би ще Забарного.


– Сьогодні в Мілані у підопічних Сергія Реброва не менш грізний візаві — італійці. Очікуєте від наших більш активної гри?


– Думаю, що поєдинок проходитиме за таким же сценарієм, що й у Вроцлаві з англійцями. На мій погляд, британці зараз у кращій спортивній формі, ніж італійці, й у підопічних Сергія Реброва є всі шанси досягти позитивного результату.


– Йдеться про перемогу?


– Коли брати до уваги те, що українці ще потім прийматимуть італійців, то влаштує й нічия. Тепер дуже багато залежатиме від того, чи вийде у нас на поле оптимальний склад, який буде готовий стрибнути вище голови. Також треба врахувати, що зовсім недавно в італійців змінився головний тренер і за цей короткий час підопічним було складно перейнятися його ігровою філософією. Цим обов'язково треба скористатися.