11 вересня 2023 20:06

Сергій РЕБРОВ: "Я не вважаю, що в Італії якась криза. Це сильний суперник, до якого ми повинні ставитися дуже серйозно"

Головний тренер збірної України Сергій Ребров відвідав прес-конференцію перед матчем з Італією.


- Є невеликі пошкодження, але, наскільки я бачу, сьогодні всі тренуються. Після тренування подивимося, як це буде, і вирішимо після тренування. Тому що зараз у нас така ж ситуація, ми маємо 22 гравці та 3 воротарі, тож треба буде робити вибір. До тренування немає ніяких пошкоджень. Є мікротравми, які не дуже заважають футболістам.


Фізичний стан і навантаження для команди? Яке зараз навантаження… Немає ніякого навантаження, вони відновлюються. Навіть тренування сьогодні буде більше для ознайомлення з полем та для підготовки до гри. Тому зараз немає ніякого навантаження, а тільки відновлення. Ці два дні ми займаємося цим.


Ярмоленко тренується. Ви бачили, що він був на заміні. На жаль, Андрій не має практики. Він відновлювався і останні 3-4 дні тренується у загальній групі. Вважаю, що його поява завтра повністю можлива.


Щодо італійців. Так, вони зіграли внічию. Я дивився цю гру, це була важка гра. Поле було у дуже важкому стані, але я бачив інтенсивність і бачив те, за рахунок чого вони намагалися виграти гру. Мене дивує та інтенсивність, яку показала Італія. Я впевнений, що завтра інтенсивність буде не меншою і ми повинні бути готові до цього.


Наскільки складно за короткий проміжок часу підвести гравців з УПЛ та тих, що грають у Європі, підвести до єдиного ігрового тонусу з погляду на команду гру? Так, треба більше часу. Але ми не вперше збираємося, всі футболісти все розуміють. Ми намагаємося казати, що дуже важливо зараз весь цей час концентруватися на собі та на моделі нашої гри. Я вдячний футболістам за ці 5-6 днів. Як на мене, вони дуже додали у командній грі.


Допомога Шевченка? Так, я вважаю, що Андрій підтримує не тільки нас, але й всю Україну. Те, що він робить зараз, – дуже важливо для України. Він – амбасадор United24, робить велику справу для України. Для мене велика честь його побачити тут. Те, що він робив і як грав у Італії, – це дійсно приклад великого українця.


Я вважаю, ми зараз живемо заради ЗСУ, тому все, що ми робимо, – для них. Я бачу, що коли гравці виходять на гру, то вони розуміють заради чого і для кого ми граємо. Цей настрій, який був на грі з Англією, який передався з трибун, який показали гравці, – вони дійсно дуже гарно представили нашу країну.


Я знаю, як буде грати Італія. Гравці розуміють, що це дуже важлива гра для збірної Італії, але й важлива для нас. Я завжди кажу гравцям перед грою, що ми повинні поважати суперника, але повинні зосередитися на своїй грі. Якщо ми не покажемо свою гру – завтра буде важко. Розуміємо, наскільки важлива гра для Італії, але ми повинні думати і про себе.


Україна ніколи не перемагала Італію? Дивіться, збірна Італії – топ-команда, тому ми її не перемагали. Дуже важко, дуже складно грати проти таких команд. Ви бачили гру проти Англії. Там, ми здобули очко, але це було складно. Така ж гра очікує на нас завтра. Як я казав, ми повинні бути готові до англійців, але маємо вірити в себе і розуміти, що тільки своєю грою можемо здобути очки тут на «Сан-Сіро».


Я сподіваюся, зараз збірна України переживає дуже гарні часи. Я не розумію, чому Італія зараз переживає кризу... Я бачив усі ігри Італії, бачив у Лізі націй. Так, вони не виграли, але показували високий рівень. Я не вважаю, що в Італії якась криза. Це дуже сильний суперник, до якого ми повинні ставитися дуже серйозно.


Дуже гарно, що ми граємо тут. У нашій країні триває війна і важливо представляти Україну тут. Так, представляти гідно, як ми представили з Англією. У нас є план на завтрашню гру. Ми поважаємо українців, але повинні показати характер українців, які борються за незалежність. На жаль, футбол не на першому плані зараз в нашій країні.