11 вересня 2023 18:19

Ігор Циганик про матч Україна - Англія: "Нам не пощастило. Наша збірна заслуговує на овації"

Журналіст Ігор Циганик в ефірі авторської програми поділився враженнями у грі збірної України проти Англії (1:1).


– Звичайно, всім нам приємний той результат, який ми отримали у матчі з Англією. Мені приємно, але є різні думки. Були коментарі, мовляв нам пощастило. Нам не пощастило. Ми своїм величезним терпінням, яке виявили футболісти на полі, завоювали цю нічию. Це неймовірно складно.


Якщо хтось собі уявляє, що виходити на поле проти команди, яка коштує майже 1,5 млрд. євро, де вибрані, можливо, найкращі футболісти у світі… Виходити і розуміти, що тобі треба терпіти. Розуміти, що ти будеш грати весь матч практично без м’яча. У тебе буде один шанс, можливо півшанса, які потрібно використати. І цих півшансами використали. Наша збірна заслуговує на овації за те, як вони вийшли налаштовані.


Згадайте перший поєдинок Англія – України, то це небо і земля. Ті самі футболісти, але це небо і земля. Це вийшов єдиний монолітний колектив, що вийшов не програти у цьому поєдинку. Можливо, це не зовсім коректне порівняння, але Англія – Україна – це те, що так само відбувається у військовому плані. Тому що величезна і заможна країна, яка йде проти нас і нам потрібно витерпіти та вибороти своє місце на футбольному полі. Збірна України змогла це зробити.


Я низько кланяюся футболістам, велика їм шана за це терпіння. Я розумію, наскільки це було складно. Розумію, що ти виходиш на поле і розумієш, що одна помилка – і шансів відігратися не буде. І те, що українці вийшли в такому складі, – це фантастично. Величезні оплески і величезна шана. Молодці, подарували хороший настрій всім українцям, хорошу ніч всім українцям.