11 вересня 2023 13:49

Фаулер про конфлікт Санчо та тен Хага: "Завдяки соцмережам право голосу зараз є у всіх – гравець має право відповісти на звинувачення. Час повної влади клубів минув"

Роббі Фаулер підтримав Джейдона Санчо у конфлікті з Еріком тен Хагом.


Після матчу 4-го туру АПЛ проти «Арсеналу», в заявку на який Санчо не було включено, Ерік тен Хаг пояснив своє рішення тим, що Джейдон не вразив його на тренуваннях.

У відповідь півзахисник заявив у соцмережах, звинувативши головного тренера «МЮ» у несправедливому відношенні: «Я довго був цапом-відбувайлом – несправедливо. Я викладався на тренуваннях, не вірте всьому, що читаєте. Були інші причини, певен».


«Я знаю, що це звучить трохи цинічно, але я не можу позбутися думки, що вся ситуація з Джейдоном Санчо підозріло скидається на класичну спробу позбутися гравця.


Цілком можливо, що він не тренувався як слід, як припустив Ерік тен Хаг. Але в мене таке почуття, що за цим стоїть щось більше. І я не думаю, що будь-яка сторона виграє від того, що все це відбувається на публіці.


Є дві речі, які кожен клуб має враховувати у наші дні, щоб усе робити правильно. Одна з них – психічне здоров'я та добробут гравців, що є величезною проблемою у футболі та потребує серйозного розгляду. Не думаю, що коментарі, відповіді та зустрічні заяви вписуються у сучасний підхід до благополуччя спортсменів. І це підводить мене до другого пункту.


Зараз ми живемо в іншому світі, де кожен має право голосу. Навіть коли я грав, було дуже мало способів для гравця відповісти на критику на свою адресу. Тепер право голосу має кожен, бо соціальні мережі всюдисущі. Тому, якщо тренер чи клуб висуває серйозні звинувачення у неналежній поведінці гравця – у цьому випадку щодо Санчо до тренувань, то він не тільки може відповісти, а й має на це право. Часи, коли клуб мав всю повноту влади, минули, і з цим треба змиритися», – сказав екс-гравець «Ліверпуля».