11 вересня 2023 11:08

Павелка можуть усунути з посади голови УАФ: регіональна асоціація запустила процес

Футбольний журналіст Сергій Болотников поділився свіжими новинами про зміну керівництва українського футболу, керівник якого вже не перший місяць сидить у СІЗО.

Щодо Андрія Павелка вже не перший рік триває слідство у справі про розкрадання коштів на будівництво заводу з виготовлення штучних полів. На початку вересня стало відомо, що президент УАФ програв обидві апеляції і залишиться за ґратами щонайменше до 2 жовтня.

Журналіст Сергій Болотников розповів, що процес зі зняття Павелка з посади президента УАФ розпочався.

«Наразі роботу УАФ паралізовано, оскільки Павелко сидить у СІЗО. Ми знаємо, що начебто Андрій Шевченко хоче цю владу підхопити, але дуже довго процес не рухався у цьому плані.

Проте вже зараз процес розпочався. Щоб зняти Павелка, потрібно скликати позачерговий конгрес УАФ, а щоб його скликати потрібно, щоб на конференції обласних асоціацій ухвалили таке рішення».


Також Болотніков вважає, що саме президент ФК Колос та голова Київського об'єднання асоціацій футболу Андрій Засуха став ініціатором різких змін у керівництві УАФ.


«5 вересня відбулася серйозна подія: асоціація Київської області (якою керує Засуха) зібралася та скликала конференцію на 28 жовтня. Схоже, Засуха став першим, хто складатиме Павелка у цьому плані. Думаю, що не просто так, що історія з його російським паспортом тут має своє місце».


Журналіст розповів, скільки голосів потрібно для того, щоб зібрати позачерговий конгрес УАФ.


«Звичайно, цього замало. Щоб провести конгрес, потрібно хоча б 30 із 40 голосів від усіх колективних членів. Це Павелко змінив так статут УАФ. Раніше там 2/3 голосів потрібно, а він змінив на 3/4», – сказав Болотников