9 вересня 2023 08:20

Південна Америка. Уругвай обіграв Перу, Бразилія розгромила Болівію

У Південній Америці відбулися два матчі кваліфікації на чемпіонат світу 2026 року, який пройде в Канаді, США та Мексиці.


У першій зустрічі збірна Уругваю без особливих проблем удома обіграла команду Чилі. Півзахисник аргентинського «Рівер Плейта» Ніколас Де ла Крус до кінця другого тайму забив гол із подачі Дарвіна Нуньєса і сам віддав результативну передачу на Федеріко Вальверде. У другому таймі Де ла Крус зробив дубль, а чилійці відповіли за три хвилини голом Артуро Відаля, який встановив остаточний рахунок у грі.

У другому матчі збірна Бразилії вдома розгромила команду Болівії. У середині першого тайму Неймар не забив пенальті, але невдовзі Родріго відкрив рахунок. Відразу після перерви Рафінья з подачі Неймара подвоїв, а за п'ять хвилин Родріго зробив дубль. У середині другого тайму забив сам Неймар, а за 12 хвилин до завершення основного часу гості відіграли один гол – Віктор Абрего забив з подачі Габріеля Вільяльміля. Проте останнє слово сказали господарі – у компенсований час Неймар також зробив дубль та встановив остаточний рахунок у грі.

Чемпіонат світу 2026, кваліфікація

9 вересня

Уругвай – Чилі – 3:1 (2:0)

Голи: Де ла Крус, 38, Вальверде, 45+2, Де ла Крус, 71 - Відаль, 74.


Бразилія – Болівія – 4:1 (1:0)

Голи: Родріго, 24, Рафінья, 47, Родріго, 53, Неймар, 61 - Абрего, 78.