8 вересня 2023 16:07

Прокуратура Іспанії через поцілунок Рубіалеса подала скаргу до Національного суду із проханням порушити кримінальну справу. Термін за сексуальне насильство – від 1-го до 4-х років

Прокуратура Іспанії подала скаргу щодо Луїса Рубіалеса.


Прокуратура звернулася до Національного суду Іспанії з проханням провести розслідування за фактом сексуального насильства та примусу у зв'язку з поцілунком футболістки Дженніфер Ермосо.


Прокуратура вважає, що дії Рубіалеса не були узгодженими і, отже, можуть бути кваліфіковані як злочин на сексуальному ґрунті та ґрунті примусу. Наразі суд має вирішити, чи відкривати кримінальне провадження.


У скарзі, поданій прокуратурою, наголошується, що Рубіалес і його оточення чинили «постійний і неодноразовий тиск» на Ермосо з метою змусити її схвалити дії, вчинені проти її волі, і вона пережила «ситуацію переслідування, що перешкоджає її життю у світі, спокої та свободі. ».


Прокуратура зазначає, що Рубіалеса можуть звинуватити у сексуальному насильстві, а за такий злочин правопорушнику загрожує ув'язнення терміном від одного до чотирьох років. Зазначається, що для цього постраждала має подати відповідну заяву.

Сама Ермосо оформила скаргу до прокуратури щодо поцілунку Рубіалеса минулого вівторка.

Нагадаємо, глава Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) Луїс Рубіалес міцно обійняв і поцілував у губи футболістку збірної Іспанії Дженніфер Ермосо після перемоги у фіналі жіночого чемпіонату світу, за що зазнав масової критики. Після цього ФІФА тимчасово усунула Рубіалеса від футболу на 90 днів, заборонивши спілкуватися із футболісткою.