7 вересня 2023 15:10

Юрій ШЕЛЕПНИЦЬКИЙ: "Мудрик – як вогник: спалахнув у першій грі за "Челсі", а потім почав гаснути"

Перший капітан збірної України Юрій Шелепницький оцінив гру Михайла Мудрика у «Челсі».


«Мудрик – як вогник: спалахнув у першій грі за «Челсі», а потім почав гаснути. Коли він тільки-но прийшов до «Челсі», я думав, що це буде розрив усієї ліги. Однак після першої гри у хлопця були проблеми. Та й у його команді була постійна метушня з тренерами, внутрішні якісь розбіжності. Ходили чутки, що для Мудрика в роздягальні спочатку навіть не було місця. І це у клубу із мільярдними інвестиціями. Думаю, всі ці проблеми якось впливали на нього.

Мудрик – молодик, а тут зміна обстановки плюс величезні гроші, які за тебе виклав клуб – 100 мільйонів. Звичайно, він перебував під тиском, і психологічно виявився не готовим до цього. Сподіваюся, що це не досягне його до кінця. Якщо у збірній Мудрику довірятимуть, нададуть ігровий час і він відчує впевненість, то він не тільки команді допоможе, а й вестиме її за собою. Гравець він топовий: швидкість, техніка, удар. Усе це має. Доказав це на молодіжному чемпіонаті Європи.


За нього торгувався «Арсенал», із подачі Зінченка чи ні. Можливо, Мудрик налаштований грати саме за «канонірів, що лідирували». Можливо, він десь малював собі плани, але потім усі переграли, і цей фактор відіграв свою роль, тому в «Челсі» Мишко не відкрився одразу», - сказав Шелепницький.