6 вересня 2023 18:05

Вальдано про трансфери саудівців: "Європі слід пам'ятати, що вона сама була такою самою Саудівською Аравією, збираючи головних талантів з усіх континентів останні 20 років"

Хорхе Вальдано висловився про трансферний бум у Саудівській Аравії.

– Як ви оцінюєте вихід Саудівської Аравії на трансферний ринок? Чи це є загрозою для Європи?


– У Європі це припущення набирає популярності, але Європі слід було б пам'ятати, що вона сама була такою самою Саудівською Аравією протягом останніх 20 років, збираючи всіх головних талантів з усіх континентів.

Що ж, вони повинні знати, що з'явився конкурент, який має два законні права: по-перше, гроші на покупку і, по-друге, любов до футболу. Оскільки Саудівська Аравія – це не Катар, це країна, яка любить футбол, хочуть у неї і немає традицій чи багатої історії.


Напевно, можна сказати про те, що це новий виток комерціалізації футболу, тому що легко зрозуміти Кріштіану і Бензема, які вирішили наповнити свої гаманці, але Габріель Вейга, який вважався одним із найперспективніших гравців «Сельти», теж пішов.


Це практично відмова від слави заради грошей. Кроос сказав, що це позорище, і з погляду професії футболіста це слово добре підходить, але потрібно поставити себе на місце хлопця у ситуації, коли надходить пропозиція такого масштабу. Я не хочу коментувати це, не зазнавши цього на своєму досвіді, – сказав колишній гравець збірної Аргентини.