2 вересня 2023 12:09

"Якщо Саша того дня матиме хороший вигляд". Калитвинцев оцінив шанси Усика зіграти проти "Динамо"

Головний тренер «Полісся» Юрій Калитвинцев розповів, коли до команди приєднається Олександр Усик.


– Вже відомо, коли Усик приєднається до команди?

– Конкретний день назвати не можу. Ми чудово розуміємо емоційний вихлоп цього бою, Саші потрібно трохи прийти до тями, і він одразу до нас приїде. Усик шалено, по-чоловічому любить футбол, команду, наших хлопців.

Впевнений, якщо йому рекомендуватимуть ще тиждень відпочити, то він не послухає і приїде до нас. Ми на нього чекаємо. Нападник нам точно не завадить, а можливо, і крайній хав. Раніше Усик грав у нас форварда, тож подивимося.

– Усик перед боєм із Дюбуа казав, що мріє зіграти за «Полісся» проти «Динамо». Здійсните його мрію?

– Якщо Саша того дня матиме хороший вигляд, і я зрозумію, що він здатний посилити команду, то він гратиме. Якщо ні, то не буде. З Усиком легко спілкуватися, бо тренер для нього – це все. Будь-яку підказку, критику чи аналіз він сприймає як професіонал.

– Розкажіть сильні якості Усика, як футболіста?

– По-перше – це шалена фізична підготовка. Якщо в плані на гру у нас є пресинг, колективний відбір на чужій половині поля – він топтатиме, бігтиме і виконуватиме всі вимоги. Сашко це може робити не 90 хвилин, а протягом цілого дня. Він добре чіпляється за м'яч, до нього не підлізеш.

Другий момент – це шалене бажання. За будь-якої подачі з флангу та агресії у штрафному майданчику він буде там, і нехай суперник спробує до нього підлізти або відштовхнути, щоб він не зачепився. Усик – це міць і машина! - сказав Калитвинцев.


Фото - ФК Полісся