27 серпня 2023 17:24

Хітцльшпергер про камінг-аут: "Юрист сказав мені: "Це твоє особисте життя. Грай у футбол, ходи в гей-бари, але не говори про це". Мабуть, він мав рацію тоді"

Томас Хітцльспергер розповів, як його відмовляли від камінг-ауту.


Хітцльспергер грав за "Астон Віллу", "Штутгарт", "Лаціо", "Вест Хем", "Вольфсбург", "Евертон" та збірну Німеччини.

2014 року, завершивши кар'єру, Томас зізнався, що є геєм.


Він розповів, що міг міг це зробити ще в сезоні-2011/12, коли грав у «Вольфсбурзі». Але він чув гомофобні вислови деяких партнерів по команді, а також боявся, що камінг-аут може порушити атмосферу у роздягальні. Крім того, друг порадив йому поговорити з юристом, який давав поради багатьом німецьким знаменитостям.

«Я увійшов до його кабінету з переконанням, що скоро зроблю камінг-аут. І він сказав: "Не роби цього". Той хлопець багато років доглядав знаменитостей, у нього був величезний досвід.

Він сказав: Ти не будеш достатньо сильний для цього. Це твоє особисте життя. Ніхто не повинен знати, що відбувається у твоєму особистому житті. Грай у футбол. Ходи до гей-барів або куди хочеш, але не давай інтерв'ю, не кажи, що ти гей».


Коли я увійшов до його кабінету, я був абсолютно непохитний, впевнений, що збираюся це зробити. І я пішов, думаючи: "Окей, я ніколи не виступлю публічно". Він сказав мені не робити цього – через тиск, пильну увагу.


Тепер я повинен визнати, що, ймовірно, він мав рацію тоді. Він бачив, що я недостатньо сильний, і дав мені гарну пораду. Якийсь час він мені не подобався, але, напевно, він мав рацію», – сказав 41-річний німець в інтерв'ю Daily Mail.