24 серпня 2023 19:44

Ліга конференцій. Прикра, але не безнадійна поразка "Тобола" з Шаховим в основі

Раунд плей-офф Ліги конференцій – це 44 команди, розділених на 22 ігрових протистоянь. У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці за сумою двох матчів вийдуть в груповий етап Ліги конференцій, переможені попрощаються з єврокубками.


Базова дата перших матчів – 24-те серпня. Але дві гри відбулися раніше.


"Тобол" (Казахстан) – "Вікторія" (Чехія) 1:2
Голи: Дебле (пен.) 90+8 - Каду 73, Калвах 90

"Вікторія" – фаворит протистояння, але "Тобол" у суперниках – це не подарунок долі. Сьогодні представник Казахстану показав, завдяки чому раніше пройшов уже трьох опонентів, серед яких був і "Базель".

Завдяки швидкості, агресивності, сміливості. Усе це було і в звітному матчі. Але трохи не вистачало класу, яким багато "Вікторія". Чехи наприкінці саме на класі забили два м'ячі, скориставшись помилками "Тобола" в захисті. Щоправда, господарі поля зберегли для себе шанси перед матчем у відповідь, заробивши і реалізувавши пенальті (влучання м'яча в руку).

Українець Євген Шахов вийшов в основному складі "Тобола" й провів на полі 69 хвилин.

"Астана" (Казахстан) – "Партізані" (Албанія) 1:0
Гол: Лончар 41

Рахунок не зовсім коректно відбиває те, що було на полі – "Астана" володіла тотальною перевагою й повинна була забивати більше. Власне, організувала друге і третє взяття воріт, але обидва були скасовані після переглядів повторів на предмет офсайдів.

Ось так замість розгрому й спокійного виїзду в Албанію "Астані" доведеться трохи похвилюватися перед матчем у відповідь. Але загалом представник Казахстану сильніший, тому повинен проходити далі.