24 серпня 2023 13:12

"Ми зустрічалися близько трьох разів": Луческу розповів, в який турецький клуб його запрошували

Мірча Луческу ніколи не відчував дефіциту пропозицій. Від Саудівської Аравії до Італії румунського тренера хотіли бачити багато сильних команд.


Мірча Луческу вже три роки тренує київське «Динамо" в Україні і непогано виходить. З українською командою він виграв чемпіонат, а також брав участь у груповому етапі Ліги чемпіонів. Непоодинокі були випадки, коли румунського фахівця наполегливо запрошували в Туреччину. Про це він сам розповів в інтерв’ю для Playsport.


Крім пропозицій з боку Туреччини, Луческу міг очолити «Аль-Наср», але від усього відмовився.


«Це правда, я обговорював це з «Фенербахче». Я зустрівся тут, у Бухаресті, але сказав, що зобов’язаний допрацювати контракт з київським «Динамо» і не піду. Це було не вперше. Близько трьох разів я зустрічався з президентом Коком. Це сім'я, яку я дуже люблю. Батько був за «Бешикташ», а син за «Фенербахче». І каже, що не уявляв, що футбол такий складний. Він був президентом баскетбольного клубу. Але у футболі втручаються вболівальники, які впливають на всі рішення, зроблені президентом», - сказав Мірча Луческу для Playsport.


Мірча Луческу тренував у Туреччині «Галатасарай» і «Бешикташ». З «Галатасараєм» румунський тренер виграв Суперкубок Європи в 2000 році.