22 серпня 2023 15:41

Прем'єр-міністр Іспанії про поцілунок Рубіалеса з футболісткою: "Це неприйнятно. Вибачень замало, йому потрібно врегулювати ситуацію"

Прем'єр-міністр Іспанії розкритикував поведінку глави RFEF Луїса Рубіалеса.


Під час вручення футболісткам збірної Іспанії золотих медалей жіночого чемпіонату світу Рубіалес поцілував у губи нападаючу Дженніфер Ермосо. Пізніше глава Королівської іспанської футбольної федерації вибачився, а Ермосо закликала не зациклюватися на тому, що трапилося.

«Футболістки зробили все для перемоги, але деякі вчинки, подібні до поведінки пана Рубіалеса, нагадують про те, що доведеться ще пройти довгий шлях.

Те, що ми побачили, було неприйнятним, але вибачень Рубіалеса недостатньо, і тому варто зробити більше, щоб врегулювати ситуацію.


Хочеться, щоб ми продовжували в тому ж дусі, тому що успіх на чемпіонаті світу показує, що у нас є великі спортсменки, і жіночий футбол має вплив, підтримку та визнання.


RFEF не залежить від уряду Іспанії і сама обирає та звільняє співробітників – але її [дій] недостатньо, і вона повинна зробити додаткові кроки, щоб роз'яснити неприйнятну поведінку [Рубіалеса], яка не відповідає цінностям більшості іспанців. Його вибачень недостатньо, йому потрібно бути яснішим і рішучішим», – сказав Педро Санчес.