20 серпня 2023 09:05

ЕДМАР: "Ми чекаємо на Борячука, але стовідсотково про його появу поки сказати не можу"

Гол Дмитренка приніс харків’янам першу перемогу в новому сезоні. Тож після завершення переможного поєдинку Едмар Галовський де Ласерда приймав вітання з трьома очками, які поповнили скарбничку Металіста 1925.


Втім, навіть вдалий виступ його команди залишив певні питання. Їх і задав Едмару спецкор сайту «Український футбол» на матчі Олександр Петров.

«Можна сказати – ми відштовхнулися від берега»
– Треба було за будь-яку ціну виграти сьогодні, ‒ коротко, однією фразою, підбиває підсумок зустрічі головний тренер Металіста 1925 Едмар. ‒ Минай грамотно грав у обороні. Але ми терпіли та змогли забити. Найголовніше, що виявили характер, взяли три очки. Можна сказати – ми відштовхнулися від берега. Тепер треба рухатися далі. Чемпіонат лише розпочався.

– Які завдання у команди на сезон?

– Напевно, я зараз скажу банальні речі: орієнтири у нас ‒ грати на перемогу у кожному матчі. Зрозуміло, багато залежить від хлопців, але, сподіваюся, у нас все вийде.

– Склад вашої команді повністю укомплектований чи ще чекаєте на підкріплення?

– Вважаю, комплектацію команди ми провели досить добре. Я задоволений усіма новачками. Вони адаптуються до команди, і досить успішно. Так що цими придбаннями я цілком задоволений. Подивимось, можливо хтось ще з’явиться.

– Андрій Борячук, який був присутній сьогодні на трибунах?

– Можливо, проте стовідсотково я не можу зараз сказати. Але ми будемо на нього чекати.

– Коли має вирішиться питання по ньому?

– Чесно, не знаю.


«Чим більше буде впевненості, тим далі ми підемо»
– Невдалий старт сильно позначився на психологічному стані команди?

– Звичайно. Але ми грали з сильними суперниками (Шахтар і ФК Олександрія, ‒ прим. «УФ»). Знали, що буде непросто. Пропускали м’ячі зі стандартів. Було прикро, адже ми непогано грали. Проте, це футбол. Хтось перемагає, а хтось зазнає поразки.

– Як вважаєте, ця команда сильніша за ту, якою ви керували у минулому сезоні?

– Колектив у нас дуже хороший. Я їм завжди кажу: «Хлопці, треба більше вірити в себе». Я бачу, на що вони здатні. Чим більше буде впевненості, тим далі ми підемо. Буде і гра, і результат.

«Нам треба додати у агресії»
– В чому треба додати вашій команді?

– Думаю, потрібно більше агресії.

– Ви задоволені грою центрального нападаючого Олексія Сидорова?

– Дуже задоволений. Він був настирний, чіплявся за м’ячі. Я дуже розраховую на нього (20-річний нападник перейшов із першолігового Металурга, проте в трьох перших матчах голами не відзначався, ‒ прим. «УФ»).

– Далі у вас гра на Кубок України проти Гірника-Спорт, а потім матч чемпіонату з ЛНЗ. Вже вивчали суперників?

– Графік щільний. Завтра у хлопців вихідний, а, починаючи з понеділка, будемо вже думати про матчі, що нас очікують.