17 серпня 2023 10:02

Екс-гравець збірної Росії заявив, що "давно виношував ідею" вбивати українців, але не зміг пояснити навіщо

Колишній футболіст московського ЦСКА Андрій Соломатін не зміг назвати причин свого рішення вступити до терористичного угруповання "Еспаньйола" та воювати проти українців. Відповідаючи на відповідне запитання, учасник чемпіонату світу 2002 року у складі збірної Росії назвав це усвідомленим вибором, але нічого не зміг сказати про конкретні чинники, що вплинули на нього.


Про це Соломатін заявив в інтерв'ю пропагандистському телеканалу "Матч ТВ". Він підтвердив, що з липня поточного року активно виконує злочинні накази у війні на території іншої незалежної держави, але не бачить у цьому нічого поганого.

"У зоні СВО (так у Росії ганебно називають війну проти України. – Ред.) перебуваю з липня. Давно вже виношував цю ідею. Важко сказати, що саме стало ключовим. Скоріше, це сукупність певних факторів. Сумнівів не було, бо я був упевнений: мене підтримають у цьому питанні. Однозначно був налаштований на те, щоб офіційно стати бійцем загону "Еспаньйола", хоча хлопці говорили, що я й так із ними вже давно, бо регулярно їздив до них", – сказав російський воєнний злочинець.


Раніше Соломатін, в активі якого 13 матчів за збірну Росії, захопився диктатором Володимиром Путіним, який "не прогинався під цих під***сів, під цей Захід". У мережі ексфутболіста назвали хворим на голову після слів про Європу, що загниває. Також він закликав "переробляти" українських дітей.


Фото - "Обозреватель"