16 серпня 2023 23:42

Тренер "Славії": "СК "Дніпро-1" – це сильна команда. Вони планують помститися"

Наставник празької «Славії» Їндржих Трпішовськи взяв участь у прес-конференції у м.Кошиці (Словаччина) напередодні поєдинку команди проти Дніпра-1 в Лізі Європи.


– Якуб Громада придбав для своїх друзів та родичів 40 квитків. Чи вийде він завтра у стартовому складі?

– Він заплатив багато за ці квитки, але це не гарантує йому місце у стартовому складі (посміхається), Хоча він знаходиться у дуже гарній формі, і збори це підтвердили. До речі, коли ще «Дніпро» грав з «Панатінаїкосом» у Кошицях він мені доповів, що Кошице – його рідне місце, і якщо ми будемо грати із дніпрянами, то зіграємо саме там. Почекаємо до завтра, коли вже буде відомий стартовий склад.


– Чи зможуть повернутися до складу ті гравці, які були до цього травмовані?

– Ще буде тренування, але що стосується Ондржея Лінгра, то він перед матчем із «Банніком» був готовий на 25-30 відсотків і цього не було достатньо для того, щоб він зіграв. З нашим фізіотерапевтом ми порадились і вирішили, що не зможемо його використати у завтрашньому матчі. Це дуже прикро для нас.


– Як ви оцінюєте шанси на прохід у наступний раунд?

– Після першої гри, яка закінчилася з рахунком 3:0 на нашу користь, у нас є певна перевага і ми знаходимося у більш вигідній позиції. Але ми поважаємо суперника і ми хочемо цю перевагу зберегти і покращити. Завтра у нас буде такий же настрій, як і на першу гру, незважаючи на перевагу в рахунку. Хочу зазначити, що «Дніпро-1» – це чудова команда, в якій багато сильних індивідуально гравців. Завтра вони будуть грати при домашній атмосфері і подивимося, як це буде. Наша ціль – пройти як можна далі і забезпечити собі місце у груповому раунді Ліги Європи.


– Що можете сказати про зміни в «Дніпрі-1» і чого від них чекати?

– «Дніпро-1» – це сильна команда, і вони прагнуть довести те, що перша гра була помилковою, і планують помститися за цей прикрий для них результат. Вони зробили розбір матчу, можливо випустять інших гравців у стартовому складі, і треба зазначити, що у них сильній підбір виконавців. «Дніпро-1» до цього на рівних грав з «Панатінаїкосом», який напередодні переміг «Марсель», і це ще раз доводить якість команди. Ми з ними теж зіграли, і уявляємо, що може представляти з себе наш суперник. Завтра для нас головне зберегти той гандикап, що у нас є Можливо, ми перебудуємося під більш захисний варіант гри, щоб зберегти результат.


– Відомо, що фани «Кошице» є друзями з фанами «Спарти», яка є принциповим суперником для фанів «Славії». Яку ви чекаєте реакцію від них?

– Нас вчора вже зустріли фанати із Кошиці біля нашого готелю. Дуже багато людей там зібралося. Сподіваюся на підтримку фанатів Кошиці, а те, що вони дружать із «Спартою» не зіпсує ту підтримку, котру ми можемо отримати.