16 серпня 2023 14:14

Віталій ПОНОМАРЬОВ: "Перше місце "Руха" в УПЛ – це лише результат трьох турів. Попереду ще 27 матчів"

Головний тренер "Руху" Віталій Пономарьов розповів клубній пресслужбі про підготовку команди до матчу з "Поліссям", роль Юрія Климчука у колективі та історичний результат "жовто-чорних" у перших трьох турах УПЛ.


– Команда добре підготовлена до сезону. Тішить те, що всі хлопці якісно пройшли збори, всі дуже згуртовані. Але зараз хочеться, щоб і гравці, і експерти зрозуміли – це лише результат трьох перших турів. Попереду ще 27 матчів. Треба продовжувати працювати в такому ж руслі далі. Наш тренерський штаб налаштовує команду, що психологічно потрібно бути готовими до всього. Ми просимо гравців, щоб вони взагалі не думали про результат, коли виходять на поле.


"Колос" – це хороша команда з досвідченими футболістами. Попередні суперники у нас також були високого рівня, тому ми готуємось у звичному режимі. Ми вивчаємо свого опонента, але не будемо підлаштовуватись під нього, а гратимемо у свій футбол, який хочемо бачити. У цій грі нам потрібно бути готовими багато працювати з м’ячем, адже "Колос" може свідомо грати другим номером. Тут важлива психологія і терпіння футболістів, бо позиційна атака – один з найважчих елементів у грі. Важливо, щоб під час матчу гравці дотримувались тих принципів гри, які пропагує наша команда.


Юрій Климчук дуже важливий футболіст для нашої команди. Він є лідером колективу, один із найдосвідченіших гравців. Нам потрібно, щоб такі гравці, як Климчук, могли вести за собою ту молодь, яка грає у нашому складі. Він виконує цю роботу, крім того, Юрій – якісний форвард, і є дуже важливою фігурою всередині колективу.


Фредді Плюман – якісний футболіст, який посилив команду, але наразі він ще не готовий на 100%. Будемо використовувати його на кількох позиціях, адже це універсальний гравець. Він однозначно допоможе нам. Ми обираємо склад згідно форми гравців та того, проти кого будемо грати. Я дуже задоволений тим, що у нас хороша лава запасних і тим, що можна за потреби проводити ротацію. Адже на заміні є гравці, які за рівнем та якістю не поступаються гравцям стартового складу, - сказав Пономарьов.


Фото: ФК "Рух"