16 серпня 2023 01:04

"Панатінаїкос" в серії пенальті вибив "Марсель" з Ліги чемпіонів

Панатінаїкос у матчі-відповіді кваліфікації Ліги чемпіонів зумів вирвати путівку в наступний раунд.


Кваліфікація Ліги чемпіонів, 3-й раунд, матч-відповідь


Марсель – Панатінаїкос – 2:1 (серія пенальті – 4:5)


Голи: Обамеянг, 2, 45+1 – Йоаннідіс, 90+8, (пен.)


У стартовому складі Панатінаїкоса вийшов Беньямін Вербіч, а герой минулої зустрічі Бернард залишився в запасі. Не встиг розпочатись матч, як Марсель вже вирівняв становище у протистоянні. Сарр віддав класну розрізну передачу, а габонець розібрався з воротарем та закотив м'яч у ворота.


Греки не могли оговтатись від такого початку, тоді як Марсель продовжував атакувати. Обамеянг на правах головної зірки оформив дубль перед самісінькою перервою – тепер габонець в дотик замкнув передачу Клоса.


На другий тайм Вербіч вже не вийшов – його замінив Бернард. Марсель це не зупинило: Обамеянг навіть оформив хет-трик, але взяття воріт скасували через офсайд. П'єра-Емеріка замінив Вітінья на 80 хвилині та міг зробити рахунок розгромним, проте йому забракло точності.


Загалом, Олімпік заслужив на перемогу (17 ударів проти 6 в Панатінаїкоса). При цьому, в греків була катастрофічна влучність – лише 1 удар у площину воріт. Утім, це не завадило врятуватися – на 90+6 хвилині греки заробили пенальті, який реалізував Йоаннідіс.


Гра перейшла в овертайм, де Марсель виглядав переконливіше, зокрема, через моменти Клоса та Вітіньї. У другому таймі додаткового часу провансальці забили третій м'яч, але суддя помітив тонкий офсайд.


Команди не змогли виявити сильнішого і в овертаймах. Марселіно пішов на цікавий хід, замінивши воротаря на серію пенальті. Але це не допомогло: Гендузі був єдиним, хто не реалізував 11-метровий, тож Панатінаїкос вирвав перемогу.