15 серпня 2023 23:19

Бернат покине ПСЖ і повернеться до Бундесліги

Після п'яти років у Парижі, іспанський лівий захисник Хуан Бернат, у кар'єрі якого до ПСЖ були "Баварія" і "Валенсія", збирається повернутися в Бундеслігу. Останні два роки у 30-річного футболіста вийшли явно зім'ятими через постійні травми, і тепер новий головний тренер ПСЖ Луїс Енріке дав зрозуміти Бернату, що не розраховує на нього.


Утім, у іспанця є вибір для продовження кар'єри – Бернат може стати другим гравцем ПСЖ, який поїхав у "РБ Лейпциг" цього літа, після молодого центрдефа Ель-Шадая Бітшіабу. Також на Хуана претендував леверкузенський "Байєр" іспанського тренера Хабі Алонсо, а донедавна був і варіант із берлінським "Уніоном", який незабаром має дебютувати в Лізі чемпіонів. Утім, після підписання Робіна Гозенса, ймовірно, у Берната з варіантів залишилися тільки Леверкузен і Лейпциг.


Хоча не можна виключати пропозиції з Саудівської Аравії – тамтешнім клубам напевно не завадить недорогий (за саудівськими мірками) лівий захисник із добротним європейським бекграундом. Тоді як "Баєр" і "РБ Лейпциг" схилялися до варіанту оренди з правом викупу – контракт Берната з ПСЖ розрахований до 2025 року. В минулому сезоні Хуан провів 35 матчів за паризький клуб у всіх турнірах (багато в чому, через травми Нуну Мендеша), а загалом у складі ПСЖ Бернат провів 128 матчів, вигравши чотири чемпіонські титули Ліги 1.