11 серпня 2023 08:52

Херардо Мартіно: "Мессі веде за собою "Інтер" Майамі, як Аргентину на ЧС"

Головний тренер "Інтер Майамі" Херардо Мартіно розповів про вплив Ліонеля Мессі на гру команди. Після переходу в стан «чапель» аргентинець забив сім голів у чотирьох матчах у Кубку ліг.


«Він робить тут не що інше, як те, що ми бачили на чемпіонаті світу з Аргентиною. Лідерство Лео на полі та за його межами було помітним останніми роками. Я думаю, що він зробив на чемпіонаті світу, тому що це показує, яким лідером він став.

Ситуація повністю відрізняється від перших років його кар'єри, коли він був лідером лише у футболі. Сьогодні він, як завжди, впливає на поле, але також на тренування, під час розмов з молодими гравцями та на те, як реалізувати ідею для команди.

Коли він приїхав, то сказав: "Я прийшов змагатися і перемагати". Думаю, що його четвертий гол у матчі з «Далласом» є добрим показником. Він святкував гол, але водночас говорив: «Давайте швидко візьмемо м'яч і подивимося, чи зможемо ми забити п'ятий гол». Це певною мірою є відображенням його ментальності і, звичайно ж, це заразно для всіх.

Команди створюються рахунок характеру. Звичайно, ви повинні добре грати, але бувають моменти, коли потрібний характер, щоб взяти гру під контроль. Ми показали це, і ми також маємо Лео. Понад цей характер у нас є Мессі.

І це ненормально — відчувати, що є 90-відсоткова ймовірність зміни у рахунку, коли він пробиває штрафний з краю штрафного майданчика. Ми не повинні це нормалізувати», — наводить слова Мартіно ESPN.