11 серпня 2023 08:27

"Аріс" повинен був перемагати з більшим рахунком". Огляд грецьких ЗМІ після матчу з "Динамо"

У звітах про матч "Аріс" - "Динамо" грецькі ЗМІ одностайні. На їхню думку, господарі поля повністю домінували, виглядали значно краще за суперника і повинні були вигравати з більшим рахунком. А гості з'явилися на полі лише наприкінці.


"Потужна заявка на наступний раунд", - такий заголовок звіту про матч Васіліса Влахопулоса з Gazzetta. Звіт поділено на кілька частин з підзаголовками. Найцікавіші з них: "Енергія "Аріса" та "Без шансів для "Динамо". "Аріс отримав те, що хотів. І те, що заслужив. Оскільки він грав краще, розумніше і створив найкращі шанси забити на контрасті з "Динамо", яке більшу частину матчу було обмежено до консервативної та незначної гри".

"Підопічні Терзіса могли перемогти навіть з більшим рахунком, якби скористалися відмінними шансами Карлссона, Даріди та Менендеса. На четвертій хвилині доданого часу Дубінчак вирвав жало з рота Менендеса, що стояв перед воротами, і своїм дотиком до м'яча не дозволив йому спрямувати м'яч в сітку".

"Перші 25 хвилин минули точно так, як "Аріс" хотів би, крім голу. "Жовті" застосовували пресинг, користувалися помилками "Динамо" та загрожували воротам". Влахопулос також зазначає, що потім українці пристосувалися та вже не втрачали м'яч під пресингом. "Аріс" контролював ситуацію і обмежив гостей до перерви одним ударом Ярмоленка на 44-ій хвилині. Але в другій половині першого тайму вже не знаходив перехоплення м'яча та швидкі атаки”.

Журналіст називає "сюрпризом" вихід Беніто замість Владислава Ваната, а також визначив тактичну схему "Динамо" як 4-4-1-1, де Буяльський виконував роль "десятки".

"Удар Морона вище воріт був найкращим, що сталося в перші 16-17 хвилин другого тайму", - продовжує Влахопулос. "Жодна з команд не могла знайти удари. Австралійський арбітр ще й пожалів Кабаєва і не показав йому другу жовту картку. Низький темп змусив Толі Терзіса вдатися до замін... В підсумку "Аріс", який шукав гол, отримав те, що заслужив. Сирота відверто зіграв рукою, і арбітр, хоча й з запізненням, призначив пенальті".

Аріс повинен був перемагати з більшим рахунком. Огляд грецьких ЗМІ - изображение 1

"Динамо" автоматично змінило ставлення до гри, залишило консервативну гру та пішло вперед. "Аріс" не спромігся заморозити темп матчу, і українці виглядали на шляху до 1:1. На 87-ій хвилині вони створили найкращий момент у матчі, коли м'яч потрапив до Ярмоленка, який пробив з кута, але Хуліан був там!" Надалі ж Влахопулос знову згадує про момент Менендеса на 94-ій хвилині.

Гравцем матчу журналіст назвав опорника господарів Жюля. Також похвалив Морона та четвірку захисників. Остання, "попри великі сумніви", виконала чудову роботу. У "Динамо" відзначив Дубінчака та Бущана, які "зберегли команду в боротьбі за вихід до наступного раунду". Найслабшими ж на полі назвав Ярмоленка та Беніто, які "не турбували "Аріс", крім моменту на 87-ій хвилині".

"Аріс" заслужив на перемогу, відігравши розумно, створивши шанси забити, віддавши м'яч українцям. Які з'явилися на полі лише після пропущеного".

Лукас Хацис з Sport FM написав в заголовку: "Аріс" з душею і... Пальмою наступив на "Динамо" і мріє про вихід". В підзаголовку додавши: "Повністю контролюючи гру протягом всього матчу, пристрасний "Аріс" домінував над "Динамо".

Сам текст починається словами: "З цілісним і натхненним виступом протягом всього матчу команда з Салонік заслужено перемогла українців і навіть мала забивати більше. Апостолос Терзіс майстерно побудував свою команду, яка поєднувала пристрасть гравців та підтримку вболівальників. Вона не залишила сумнівів у перевазі над досвідченим та якісним "Динамо", перекривши всі козирні карти опонента".

"Маленький, але дуже важливий крок до наступного раунду перед матчем-відповіддю у нейтральному Бухаресті".

Хацис також визначив тактичну схему "Динамо" як 4-4-1-1 з "вільною роллю Буяльського".

"Попри досвід та якість суперника, "Аріс" не лише тримався, навпаки, розпочав матч з чудовою енергією та настроєм. Пресингуючи високо, перехоплюючи м'ячі та створивши перший добрий шанс вже на четвертій хвилині". Надалі журналіст описує моменти, згадавши і слабкий удар Беніто на 19-ій хвилині.

"Аріс" абсолютно домінував в першій половині першого тайму, але надалі гості збалансували гру. Скориставшись перервами в чудовому високому пресингу господарів. Але, незважаючи на це, "Аріс" не відчував жодної загрози до закінчення тайму".

Аріс повинен був перемагати з більшим рахунком. Огляд грецьких ЗМІ - изображение 2

"Другий тайм почався так само, як і перший. З високим пресингом, перехопленнями у важливих зонах, небезпечним ударом Морона. Але продовження було не схожим, з відвертим падінням швидкості і початком жорсткої боротьби, яка заморозила гру і не дозволяла командам атакувати". Надалі Хацис описує момент Даріди ("вражаючий сейв Бущана") та пенальті. При цьому пенальті описав сухо як "фол, зароблений Фабіано".

"Реакція гостей відбулася на 75-ій хвилині та стала першою серйозною загрозою воротам Хуліана". Мова про момент Шапаренка. Також автор згадав про "ще один добрий шанс з Ярмоленком". І про Менендеса, який "мав зробити рахунок 2:0, але Бущан врятував на інстинкті".

SDNA почав звіт про матч заявою, що "Аріс" загалом грав краще за "Динамо". І продовжив: "В першому таймі господарі контролювали гру та ініціювали комбінації щонайменше до 30-ої хвилини. Кульмінацією стало влучення Карлссона в захисника. Після 30-ої хвилини "Динамо" вирівняло гру і почало тримати м'яч, але не загрожувало воротам".

"В другому таймі "Аріс" продовжував контролювати гру, і Морон змарнував добрий шанс. А на 65-ій хвилині іспанський форвард став асистентом з "кросом" Даріді, але удар того головою з доброї позиції було зупинено Бущаном". Надалі сайт описав момент з пенальті, щоправда, помилившись з ім'ям порушника. "М'яч зупинився в руці Тимчика".

"Команда Мірчі Луческу не прокинулася і після такого. Створивши два добрі моменти з Шапаренком. Не дуже допомогли й три заміни Луческу, оскільки гості створили лише один важливий момент. Удар Ярмоленка на 89-ій хвилині змусив Хуліана втрутитися. А "Аріс" втратив величезний шанс на 95-ій хвилині, коли Менендес впритул не переграв Бущана".

Також SDNA оцінив дії кожного гравця "Аріса" індивідуально. Хуліана назвав "глядачем в першому таймі, насамперед завдяки праці оборони". Відзначивши його "великий" сейв від Ярмоленка наприкінці. Центральні захисники "не перебували під особливою загрозою гравців атаки "Динамо". Лівий захисник Феррарі "втримав дуже небезпечного Ярмоленка". Відзначив працю опорника Жюля проти Сидорчука та Шапаренка.

Григоріс Папавасіліу з Novasports заявив: "Команда Терзіса пресингувала з самого початку, перехоплювала м'ячі і на 15-ій хвилині завдала вже чотирьох ударів по воротах. На 24-ій відчулося дихання голу, коли Карлссон опинився на самоті після пасу Феррарі, але його удар влучив у захисника і пішов на кутовий. Потім темп впав, і господарі не загрожували і не відчували загрози".

Аріс повинен був перемагати з більшим рахунком. Огляд грецьких ЗМІ - изображение 3

"Найкращий період для українців відбувся в останні п'ять хвилин першого тайму, коли удар Ярмоленка зрикошетив і легко досяг рук Хуліана".

"В другому таймі гра не набрала ритму, "Аріс" тримав "Динамо" подалі від власних воріт". Папавасіліу також заявив, що в епізоді з пенальті "м'яч знайшов руку Тимчика". "Українці відповіли з ударом Шапаренка. А на 89-ій хвилині знадобився надзвичайний сейв Хуліана від Ярмоленка для збереження 1:0. "Динамо" тиснуло і шукало гол, але не досягло успіху. І "Аріс" навіть міг зробити рахунок 2:0 на 95-ій хвилині з ударом Менендеса".

Metrosport, сайт, що базується в Салоніках, повторив ті ж самі тези, заявивши, що "Аріс" мав перемагати з більшим рахунком і особливо домінував в першому таймі. Назвавши першу чверть матчу "крещендо невикористаних можливостей". З ім'ям гравця, який привіз пенальті, не помилився: "М'яч влучив в руку Сироті". Вказав, що "Динамо" мало не зрівняло рахунок у моментах Шапаренка та Ярмоленка, заявивши, що "Аріс" не спромігся заморозити темп матчу.

А одна з найпопулярніших газет Салонік "Македонія" написала: "Чудовий виступ. "Жовто-чорні" грали згідно з вимогами гри. Попри теоретичний статус аутсайдера порівняно з досвідченішим суперником, команда з Салонік показала дуже гарне обличчя... Лише гол витягнув "Динамо" з його шкаралупи, і гості могли зрівняти з моментів Шапаренка та Ярмоленка. Але Менендес міг зробити рахунок і 2:0".