7 серпня 2023 08:46

"Мені так пощастило": Зінченко назвав найкращого футболіста, з яким він колись грав

Олександр Зінченко виступає у топ-клубах англійської Прем'єр-ліги з 2017 року. Спершу українець грав за Манчестер Сіті, а влітку минулого року перейшов до Арсеналу.


Футболіст виходив на поле разом із багатьма легендарними одноклубниками. Олександр назвав прізвище найкращого гравця, який будь-коли був його партнером по команді.


«Це Давид Сільва, але, щиро кажучи, я так люблю інших гравців – Венсана Компані, Серхіо Агуеро, Фернандіньо. Є великий список, але якщо ви хочете, щоб я обрав одного, це Давид».


Зінченко охарактеризував ігрові якості Сільви, з яким він разом грав за Манчестер Сіті.

«Боже мій, я ніколи не бачив такого у своєму житті. Мені так пощастило, що я трохи пограв із ним та Лероєм Сані на лівому фланзі. Якщо дати Давиду м'яч, його перший дотик завжди буде правильним.

Він не супершвидкий гравець, але він завжди відкривався перед нами, бо завжди був у правильній позиції. Він розуміє гру на іншому рівні», – сказав Зінченко в ефірі подкасту «FIVE» екс-захисника Манчестер Юнайтед Ріо Фердінанда.


37-річний Давид Сільва виступав за Манчестер Сіті з 2010 по 2020 рік, після чого перейшов у Реал Сосьєдад. Влітку іспанський хавбек завершив професійну ігрову кар'єру.


У складі «містян» футболіст провів 436 матчів, у яких забив 77 голів та зробив 140 результативних передач.


Півзахисник чотири рази ставав чемпіоном Англії, виграв два Кубки, три Суперкубки та п'ять Кубків ліги.

Давид є чемпіоном світу 2010 року у складі національної збірної Іспанії.

26-річний Зінченко виступав за Манчестер Сіті з 2017 по 2022 рік, після чого перейшов до Арсеналу за 35 мільйонів євро.

Олександр провів з Давидом 45 спільних матчів за манчестерську команду.