6 серпня 2023 23:16

Артета про Суперкубок Англії: "Навряд чи щось може бути кращим, ніж на "Уемблі" обіграти найкращу команду світу"

Мікель Артета прокоментував перемогу «Арсеналу» по пенальті у грі за Суперкубок Англії.

- Відчуття чудові. Навряд чи щось може бути краще, ніж на Уемблі обіграти кращу команду світу, причому так, як це зробили ми. Це справді надихає.


У нас були чудові моменти, особливо у першому таймі, коли їх було три. На жаль, усі знають, що буває, коли таким не користуєшся. Ми припустилися маленької помилки в центрі поля, не винесли м'яч, а через секунду вже виймали м'яч із сітки. Після цього було дуже важко, але ми приймали вірні рішення, зробили заміни та змінили схему, отримали імпульс та зрівняли рахунок, а потім і перемогли за пенальті.


Це здорово. Ми тут саме за цим: вигравати трофеї, вести клуб до успіху. Радісно бачити стільки щасливих та гордих людей.


- Чи є ризик того, що очікування стануть надто високі?


- Не знаю. Я просто хочу якнайшвидше взятися за цей трофей. А потім уже можна думати про таке. Ми знаємо, що такий футбол: сьогодні ти щось виграєш, а завтра вже треба добре готуватися до матчу з «Ноттінгем Форест».


Ми знаємо, що треба йти вперед крок за кроком. Перемога – це здорово, вона здіймає дух, зміцнює віру. Але на цьому все. Ми просто хочемо грати все краще та вигравати матчі. І саме це і треба робити, – сказав головний тренер «Арсеналу» після гри з «Манчестер Сіті».