5 серпня 2023 11:54
1

"Це просто загадка": Франков здивований вибором домашнього стадіону збірної України на матч проти Англії

Футбольний експерт Артем Франков прокоментував рішення Української асоціації футболу проводити домашній матч відбору Євро-2024 проти Англії у Вроцлаві.


Збірна України в рамках п'ятого туру групового етапу відбору на Євро-2024 9 вересня у Вроцлаві прийматиме англійців. Гра пройде на стадіоні "Тарчинська Арена", де неодноразово вболівальники місцевого Шльонська виступали з антиукраїнськими гаслами.

Артем Франков зізнався, що він не розуміє чому українські футбольні функціонери, обрали саме цей стадіон.


«А це вже питання УАФ. Це просто загадка. До речі, можливо, саме це призначення спровокувало подібну акцію вболівальників Шленська».


Також експерт зазначив, що в українсько-польських взаєминах обом сторонам є що пред'явити один одному.


“Єдине, що я можу сказати – історія дуже складна, неоднозначна штука. І як поляки мають що пред'явити нам, так і ми маємо що пред'явити полякам. Тут, як не крути, якщо ми під час суто спортивних розбірок почнемо аналізувати нашу спільну історію у всьому її багатстві та кривавому різноманітті, то нічого доброго не вийде».

Франков приходить до висновку, що польські фанати на даний момент вчиняють неправильно з огляду на те, що Україна стримує потенційну агресію росії і проти тих самих поляків.

«Тому поляки, на мій погляд, чинять абсолютно неправильно, особливо з огляду на нинішню політичну ситуацію, де ми виступаємо єдиним фронтом», – сказав Франков в інтерв'ю «Українському футболу».

По причине антиукраинских футбольных функционеров