3 серпня 2023 14:57

"Я казав, що він ненадійний воротар": екс-голкіпера "Динамо" звинуватили у вильоті його клубу з Ліги чемпіонів

Максим Коваль вийшов у стартовому складі Шеріфа на виїзний поєдинок у відповідь другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти ізраїльського Маккабі (Хайфа), який відбувся 2 серпня.


Молдовська команда, яка тижнем раніше вдома виграла перший матч з рахунком 1:0, не змогла втримати перевагу і вилетіла з ЛЧ.


Основний час зустрічі в Ізраїлі завершився з рахунком 2:1, а в екстра-таймі господарі забили ще два м'ячі у ворота екс-голкіпера Динамо і залишили його клуб за бортом найпрестижнішого єврокубка (4:1).

Маккабі забив чотири голи у ворота Коваля із семи ударів у площину воріт. При цьому три з чотирьох м'ячів влетіли в сітку після ударів з-за меж штрафного майданчика.

Вболівальники Шерифа звинуватили Максима у вильоті з Ліги чемпіонів, залишивши багато негативних коментарів.

"Ще минулого сезону я говорив, що Коваль ненадійний воротар, у серйозній грі це підтвердилося", - @Kaptopril


"Коваль сідав і дивився, як м'ячі суперника акуратно приземляються у сітку. Ну ось як він думав, все це повз воріт буде?", – @hyper


"Воротар мінімум на 50% винен у голах через неправильний вибір позицій та погану гру на виходах і лінії воріт", – @nel68


"Коваль - дуже слабко", - @ Steans07


"У Маккабі будь-який дальній удар залітав. Коваль зовсім не врятував у цьому матчі. Мабуть, везіння з минулого матчу закінчилося", - @Slon

30-річний Коваль перейшов у Шериф у серпні 2022 року у статусі вільного агента та став чемпіоном Молдови за підсумками минулого сезону.


За команду з Тирасполя голкіпер провів 23 матчі та пропустив 21 гол.


Максим має досвід виступів за київське Динамо, у складі якого зіграв 107 поєдинків і пропустив 101 м'яч, перебуваючи на контракті з 2010 по 2017 рік.


Шериф продовжить виступи у єврокубках у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. Суперником молдавської команди буде білоруський БАТЕ. Матчі відбудуться 10 та 17 серпня.